Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2004

Εμπορική: Ερχεται η ώρα της… αλήθειας!

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την Credit Agricole, όσον αφορά στην (επίσημη πλέον) επιθυμία της πρώτης για αντικατάσταση του κ. Γιάννη Στουρνάρα και των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας.

Το γεγονός ότι ο καθηγητής Γιώργος Προβόπουλος, υψηλόβαθμο στέλεχος της Alpha Bank επί μακρό χρονικό διάστημα, είναι ο προτιμητέος υποψήφιος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είναι πλέον ”κοινό μυστικό”.

Το ”ενδιαφέρον” αυτών των επαφών, όμως, δεν βρίσκεται, όπως ίσως θα πίστευαν ή θα… εύχονταν ορισμένοι, στο ενδεχόμενο η τοποθέτηση του κ. Προβόπουλου να υποκρύπτει ένα μελλοντικό σχέδιο συνένωσης της Εμπορικής με την Alpha Bank.

Διότι κάτι τέτοιο είναι έως και αδύνατο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Η λεόντειος ”στρατηγική” σύμβαση στην οποία πολλάκις αναφέρθηκε το euro2day.gr, ουσιαστικά δένει χειροπόδαρα την Εμπορική με τους Γάλλους.

Δεν είναι μόνον οι όροι της αρχικής σύμβασης. Είναι και το γεγονός ότι οι Γάλλοι, κατέχοντας ποσοστό 11% στην τράπεζα, έχουν αποκτήσει μερίδια της τάξεως του 50% σε μια σειρά στρατηγικών και… ζουμερών θυγατρικών της Εμπορικής.

Ενδιαφέρον λοιπόν είναι να δούμε τι θα έχουν να παρατηρήσουν τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης μετά τις επαφές με τους Γάλλους, σε ό,τι αφορά τα όσα προσυπέγραψε και όσα υπέγραψε η διοίκηση Στουρνάρα, σε σχέση με την… ”απόρρητη” αυτή υπόθεση.

Και τότε ίσως καταλάβουμε πλήρως γιατί ο κ. Χριστοδουλάκης μόνον που δεν τράβαγε τα… μαλλιά του όταν πληροφορήθηκε το περιεχόμενο και τους όρους αυτής της ”στρατηγικής” συμμαχίας!

Όπως θα καταλάβουμε μάλλον, γιατί ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας δεν σταμάτησε ούτε για λίγο να ”προκαταλαμβάνει” τις αποφάσεις των Γάλλων, δηλώνοντας όποτε… προλάβαινε ότι ”θα την πάρουν” την Εμπορική.

Μήπως διότι στην πράξη την έχουν... ”πάρει” προ πολλού;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v