Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 6 2004

Ωριμότητα: Κάλλιο αργά παρά… ποτέ

Σιγά σιγά, η αγορά δείχνει να αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχουν για την παραμονή της Σοφοκλέους εντός των ανεπτυγμένων-ώριμων αγορών, οι παραινέσεις οργανισμών, όπως οι FTSE.

Θέματα όπως το short selling, τα omnibus accounts, τα δικαιώματα μειοψηφίας και άλλα, όπως το ”καυτό θέμα” των remote members, πρέπει να λυθούν, άσχετα από τις αντιδράσεις ορισμένων κύκλων που φοβούνται ότι θα θιγούν ”κεκτημένα”, πιθανότατα χωρίς να έχουν άδικο.

Μόνο που τα κεκτημένα θα τους είναι... άχρηστα αν πάθουμε τη ”ζημιά” το Σεπτέμβρη του 2005 κι αρχίσουν οι εισαγωγές των μεγάλων εισηγμένων εταιριών της Σοφοκλέους σε άλλα χρηματιστήρια.

ΥΓ: Για το θέμα των omnibus accounts – που ουσιαστικά προσφέρουν στους ξένους το δικαίωμα να σπάνε μια πράξη που έκαναν σε περισσότερους ”τελικούς πελάτες”, μαθαίνουμε ότι προωθείτε μια συμβιβαστική λύση από το ΧΑ, ώστε να μην θιγούν ζητήματα της ”εσωτερικής αγοράς”.

Αυτό το θέμα όμως δεν είναι το μόνο. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητηθούν γρήγορα και με... ωριμότητα πριν πέσει καμιά ψυχρολουσία!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v