Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 17 2002

Τα παράγωγα και τα ... παράλογα

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία αρχής γενομένης από τα ”έγκυρα” χείλη του κ. Βοϊλή (ο οποίος δεν παρέλειψε να μας... φοβίσει προσφάτως και για το ενδεχόμενο επιθετικής εξαγοράς της ΕΧΑΕ από το... Euronext, στηριζόμενος προφανώς στην εξαιρετική ελκυστικότητα που έχει η αγορά μας κατά την τρέχουσα περίοδο) για την επίπτωση των παραγώγων στην ”κύρια αγορά” του ΧΑΑ.

Πολύς λόγος για ”κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης” για ”πονηρές κινήσεις των μεγάλων παικτών”, πολύς λόγος για το...τίποτα!

Και λέω - μετά λόγου γνώσεως- για το τίποτα, μια και θα ήταν πολύ εύκολο αντί ο κ. Αλεξάκης, εσχάτως και ο κ. Θωμαδάκης να διατυμπανίζουν κάθε τόσο οτι δεν συμβαίνει τίποτα μεμπτό στην αγορά παραγώγων,(δημιουργώντας, λόγω αυξημένης... αξιοπιστίας, σαφείς υπόνοιες περί του... αντιθέτου) να ληφθεί ένα απλό μέτρο.

Να υποχρεωθούν οι μεγάλοι παίκτες να ενημερώνουν την αγορά με επίσημο τρόπο (αναγγελία) για τις μεγάλες ”θέσεις” που παίρνουν στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης είτε είναι long είτε είναι short.

Προς τι λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Ας εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, να γλυτώσουμε και από την άνευ ουσίας ”δαιμονοποίηση” του ΧΠΑ.

Εκτός αν τους χρειαζόμαστε τους δαίμονες αυτή την περίοδο για να μην εστιάζουμε στα πραγματικά προβλήματα της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v