Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 17 2002

Καλά οι τράπεζες, με τους υπόλοιπους τι γίνεται;

Είναι τόσο εντυπωσιακά...απογοητευτικές οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία των μεγάλων τραπεζών στο τρίμηνο, που έχουμε φθάσει στα τέλη Απριλίου και ουδείς φαίνεται να ασχολείται με τους υπόλοιπους κλάδους (αναμφισβήτητα μικρότερης επιρροής στο δείκτη, αλλά όχι και στην ...τσέπη όσων κατέχουν μετοχές).

Με λίγα λόγια ακόμη δεν έχουμε αποκτήσει σαφή εικόνα ούτε για τη βιομηχανία και τους τομείς της, ούτε όμως και για τις εμπορικές επιχειρήσεις, πολλές εκ των οποίων περνούσαν δύσκολες ώρες ήδη με βάση τα αποτελέσματα του 2001.

Μια πρώτη επί του θέματος ”επαφή” του Χαμαιλέοντα, δεν έφερε αισιόδοξα στοιχεία. Η μείωση της κατανάλωσης, η επιβράδυνση του ιδιωτικού δανεισμού και η έλλειψη προθυμίας για νέες επενδύσεις δεν δίνουν καλά ”προμηνύματα”. Βασικό στοιχείο που επιβαρύνει το κλίμα η αβεβαιότητα που νοιώθει ο μέσος πολίτης για τα τεκταινόμενα τόσο στην πολιτική, όσο και στην οικονομία.

Ακόμη πιο ανησυχητική όμως είναι η απροθυμία πολλών ”μικρομεσαίων” εισηγμένων να δώσουν στοιχεία στους αναλυτές! Τέτοια...αποστροφή κάτι πρέπει να σημαίνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v