Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 21 2004

ΑΤΕΡΜΩΝ-VIVERE: Πωλήσεις και ξανά... πωλήσεις

Σημαντικές πωλήσεις μετοχών αναπτύσσονται τις τελευταίες ημέρες περί την εταιρία ΑΛΜΑ-ΑΤΕΡΜΩΝ.

Κατ’ αρχάς έχουμε τη γνωστοποίηση πώλησης μετοχών εκ μέρους δύο… ξενόγλωσσων εταιριών (προφανώς πρόκειται για off-shore εταιρίες), οι οποίες πούλησαν στις 19 τρέχοντος συνολικά το 8,4% της ΑΤΕΡΜΩΝ (3,97% η μία και 4,43% η άλλη). Περισσότερα για τις συγκεκριμένες συναλλαγές και τα ονόματα των δυο εταιριών, μπορείτε να διαβάσετε σε σχετική είδηση του euro2day.gr, ή στις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις.

Ο βασικός μέτοχος πάντως, ο κ. Φιλ. Βρυώνης, εμφανίζεται σύμφωνα και με το τελευταίο μετοχολόγιο του ΧΑ να διατηρεί ακέραιο το ποσοστό που κατέχει στην εταιρία, ήτοι σχεδόν 49%.

Η ίδια η ΑΤΕΡΜΩΝ πάλι, εμφανιζόταν στο τελευταίο μετοχολόγιο του ΧΑ – το προχθεσινό δηλαδή - να κατέχει λίγο παραπάνω από το 9% της επίσης εισηγμένης εταιρίας VIVERE (ΜΕΑΓΑ).

Εν τούτοις με χθεσινή επιστολή της η ΑΤΕΡΜΩΝ ενημέρωσε τις χρηματιστηριακές αρχές ότι πούλησε στις 19 τρέχοντος 1 εκατ. μετοχές της VIVERE, (ήτοι το 2,7098% των μετοχών) κι ότι πλέον κατέχει μόλις 3,2518% στην εταιρία!

Είναι αυτό που λέμε ”σιγά σιγά την…κάνει”!

ΥΓ: Μην εκπλήσσεστε που το επίσημο μετοχολόγιο του ΧΑ έλεγε μόλις προ δύο ημερών για συμμετοχή της ΑΤΕΡΜΩΝ στην VIVERE 9% (και όχι το... ανάποδο όπως εκ παραδρομής γράφαμε χθες και κάποιοι φανατικοί αναγνώστες-φίλοι της στήλης, το πρόσεξαν). Οι μέτοχοι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν για μεταβολές μόνον όταν με πράξεις τους περνούν κάποια κρίσιμα ποσοστά (5-10-33% κ.λ.π.) είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, κι όχι κάθε φορά που πουλάνε ή αγοράζουν μετοχές.

Στην καλύτερη περίπτωση τα μετοχολόγια που δημοσιεύονται είναι προσεγγιστικά της πραγματικότητας κι όχι μια ”πιστή απεικόνιση”.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v