Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2004

Τα τραπεζικά ”σενάρια” επιστρέφουν

Κάθε φορά που η αγορά ανεβαίνει, αυξάνονται και τα ”σενάρια” για το τι μέλλει να συμβεί στον τραπεζικό τομέα και σε άλλους ”σέξι” κλάδους. Κάθε φορά όμως αυτά που λέγονται και γράφονται απέχουν παρασάγγας (είτε χρονικά είτε και... ποιοτικά) από τη σκληρή… πραγματικότητα.

Εμείς λοιπόν επιμένουμε… ρεαλιστικά. Πρώτον, σε επίπεδο κορυφής δεν αναμένονται κινήσεις που να εμπλέκουν την Εθνική ή την Εμπορική, εάν δεν λυθεί το ασφαλιστικό ζήτημα (στην περίπτωση της δεύτερης, διότι για την πρώτη δεν το συζητάμε… καθόλου, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση).

Δεύτερον, η Αττικής δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο εμφανίζεται, όχι μόνον λόγω της μετοχικής σύνθεσης, αλλά κυρίως λόγω της υψηλής αποτίμησης που διατηρεί στην αγορά.

Τρίτον, τα περί Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τα ακούγαμε και επί της προηγούμενης κυβέρνησης και δεν θεωρούμε ότι κάτι έχει αλλάξει ως προς τις συνθήκες. Μια μετοχοποίηση και μετά (ή μήπως… πολύ μετά) βλέπουμε.

Το μόνο ουσιαστικό που φαίνεται να υπάρχει για το επόμενο διάστημα, είναι η αποχώρηση των τραπεζών από τομείς που δεν περιλαμβάνονται στο core business, όπως η πληροφορική, τα ξενοδοχεία, ενδεχομένως και τα ακίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v