Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2004

ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ: Περι υποχρεώσεων & αποτελεσμάτων

Καμιά φορά, όχι ιδιαίτερα συχνά ομολογουμένως, από μια κακή φήμη μπορεί να προκύψει... ”καλή είδηση”.

Πρόσφατα, ακούστηκε στην αγορά ότι η εταιρία Πετζετάκις καθυστερεί κάποιες αποπληρωμές υποχρεώσεων. Εν τούτοις πηγές που πρόσκεινται φιλικά στην εταιρία κι επιμένουν ότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις εξελίξεις, κάνουν λόγο για θετική κι όχι... αρνητική ”έκπληξη”!

Λένε λοιπόν ότι σύντομα οι μέτοχοι αλλά και οι δανείστριες τράπεζές της θα εκπλαγούν ευχάριστα, τόσο λόγω της θετικής πορείας των οικονομικών μεγεθών της στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης, όσο και από τις κινήσεις της για αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων.

Η περίοδος κατά την οποία οι μεγάλοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι της χώρας έβλεπαν ”με μισό μάτι” την εταιρία και δεν πίστευαν στην δυνατότητα ανάκαμψής της, περνά στο παρελθόν, υποστηρίζουν.

Κι αυτό καθώς ήδη δύο μεγάλοι τραπεζικοί παίκτες φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία με την εταιρία, για την έκδοση ομολογιακού δανείου 4ετούς διάρκειας, με στόχο την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της με ευνοοϊκότερους όρους και χαμηλότερους τόκους, ενώ άλλες δύο τράπεζες ακολουθούν από κοντά.

Οσο για τις καθυστερήσεις αποπληρωμής δόσεων εκ μέρους της εταιρίας, που ”ακούστηκαν” στην αγορά δημιουργώντας ανησυχία, τις ”χρεώνουν” στην προσπάθεια της εταιρίας να επιτύχει μια συνολική λύση όσον αναφορά στην αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών της.



Προσθέτουν δε ότι τα αποτελέσματα του διαστήματος Ιανουαρίου – Μαρτίου 2004 θα ενισχύσουν την θετική εικόνα, καθώς εμφανίζουν ο μέν κύκλος εργασιών αύξηση πέραν του 30%, ενώ η κερδοφορία θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οψόμεθα λοιπόν, ευχόμενοι έτσι κι αλλιώς το καλύτερο για μια βιομηχανία με ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, αφού αποτέλεσε την πρώτη ”πολυεθνική” ελληνικών συμφερόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v