Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2009

Ποιοι αγοράζουν και τι "μαγειρεύουν" στον ΟΤΕ

Ποιοι αγοράζουν και τι μαγειρεύουν στον ΟΤΕ
Ακόμη ψάχνει ένα μέρος της αγοράς να βρει τι έγινε χθες στον ΟΤΕ και η τιμή της μετοχής εκτινάχτηκε ως τα 12,56 ευρώ με αξιοσημείωτο όγκο συναλλαγών.

Η κλασική εξήγηση, που κάνει τον γύρο των χρηματιστηριακών γραφείων σε ανάλογες περιπτώσεις, αναφέρει ότι υπήρχαν αγορές από ξένους

Και όντως υπήρχαν -κάποιες- αγορές.

Από τη Merrill Lynch, τη Cheuvreux, λιγότερες από την Credit Suisse και τέλος κάτι ψιλά από τη Nomura, τη Citigroup κ.ά.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι από τις 4 και έπειτα "παπαγαλίστηκε" έντονα ότι υπάρχουν δύο τουλάχιστον μεγάλοι ξένοι αγοραστές.

Προφανώς, κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν momentum.

Τα τραπεζικά χαρτιά έχουν υπεραποδώσει όπως και οι επιλεγμένοι τίτλοι της μεσαίας και αναζητούνται καταφύγια για γρήγορα switches.

Και ο ΟΤΕ μέχρι και το προχθεσινό κλείσιμο ήταν ο μοναδικός μη τραπεζικός τίτλος που βρισκόταν χαμηλότερα του ΚΜΟ των 200 ημερών όπως γράφαμε χθες.

Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας ως 3.000 εργαζομένους έδωσε και το σχετικό έναυσμα.

Μόνο που αφενός είναι γνωστό καθώς ο ίδιος ο κ. Βουρλούμης είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν πως το νέο πρόγραμμα θα αρχίσει να συζητείται με τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ και αφετέρου δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα προχωρήσει.

Αναφορικά τέλος με τις φήμες ότι οι Γερμανοί αφού αγοράσουν το 5% στα 27,5 ευρώ θα αιτηθούν ειδική άδεια για να αγοράσουν επιπλέον μετοχές από το ταμπλό, κυβερνητικά στελέχη και στελέχη ξένων τραπεζών που ενεργούν ως σύμβουλοι του Δημοσίου τα χαρακτηρίζουν αστειότητες.

Μόνο ο πολιτικός σάλος που θα προκαλούσε η αποδοχή ενός τέτοιου αιτήματος αρκεί για να εξηγηθεί η εκ προοιμίου κυβερνητική άρνηση.

Αφήστε που θα ενισχυθούν και οι αιτιάσεις περί υποχρέωσης των Γερμανών να υποβάλουν δημόσια πρόταση.

Υ.Γ.: Οι γνωστοί brokers για άλλοι μία φορά έπαιξαν χθες ως "κοινοτικοί" στην ελληνική ομάδα. Στο τέλος θα καταθέσουν και αίτηση… υπηκοότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v