Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 29 2009

Σφηνάκια για ΟΤΕ, Alapis και Sprider

Σφηνάκια για ΟΤΕ, Alapis και Sprider
OTE: Μεγάλες αγορές από εγχώρια τραπεζικά και όχι μόνο χαρτοφυλάκια εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον τίτλο του ΟΤΕ.

Αιτία το μέρισμα του Οργανισμού. Από σήμερα οι μετοχές του ΟΤΕ θα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα μερίσματος, ενώ δικαιούχοι του είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της εταιρίας στα αρχεία του ΣΑΤ των Ελληνικών Χρηματιστηρίων κατά την 1η Ιουλίου 2009 (Record Date).

ALAPIS: Περίπου 2 εκατ. μετοχές της εισηγμένης προτίθεται συνολικά να διαθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος της οικογένειας Γερολυμάτου.

Στα χέρια της οικογένειας Γερολυμάτου έχει μεταβιβαστεί το 8,15% του μετοχικού κεφαλαίου της Alapis, ενώ η lock up period εξαμήνου έχει παρέλθει.

Η πώληση των μετοχών, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, δεν σχετίζεται με πρόθεση αποεπένδυσης των Γερολυμάτων από τη μετοχή της Alapis.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ κυκλοφόρησε στην αγορά η πρόθεση πώλησης, την ίδια στιγμή υπήρχε και φήμη περί πρόθεσης ξένης τράπεζας να αγοράσει 10 εκατ. μετοχές της εισηγμένης.

Μία από τις δύο πληροφορίες προφανώς δεν ισχύει…

Αλλιώς κάπου θα συνέπιπταν προσφορά και ζήτηση… Δεν είναι και μεγάλη δε η ελληνική αγορά.

SPRIDER: O κ. Εμμανουήλ Ξυλούρης, διευθύνων σύμβουλος της Sprider, πήρε άδεια από τη γενική συνέλευση των μετόχων να ανοίξει τη δική του ανεξάρτητη ανώνυμη εταιρία η οποία θα δίνει συμβουλές για θέματα μόδας σε άλλες επιχειρήσεις.

Ο πρώτος -κι ευχόμαστε όχι ο... μόνος- πελάτης θα είναι η Sprider...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v