Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2009

Η Intralot και το... μικρό καλάθι

Η Intralot και το... μικρό καλάθι
Η προσφιλής (και ανέξοδη) ενίσχυση της μετοχής της Intralot ανέκαθεν στηριζόταν στην υπερπροβολή των εκτιμήσεων για διάφορα events στα οποία θα συμμετείχε η εταιρία.

Μία τακτική που ποτέ δεν στηλιτεύτηκε από τη διοίκηση της εισηγμένης (σκίτσο του CEO της εταιρίας κ. Κ. Αντωνόπουλου παραπλεύρως) και μπορούμε να πούμε μάλιστα ότι τη βόλευε.

Για παράδειγμα, το Milli Piyango στην Τουρκία όπου επί μήνες τα γιουσουφάκια (συγγνώμη, τα δημοσιογραφάκια) πιπίλιζαν το σενάριο που ήθελε η Intralot να διεκδικεί το τουρκικό στοίχημα.

Όταν ήρθε η ώρα η Intralot δεν ήταν στη λίστα. Για ποιον λόγο; Δεν είχε τα λεφτά, δεν είχε πιθανότητες; Δεν εξηγήθηκε. Πάντως, επί μήνες τα σενάρια που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας περιλάμβαναν και το σχεδόν βέβαιο ενδεχόμενο της τουρκικής συμμετοχής, με αποτέλεσμα η (πλασματική) προσδοκία που είχε αναπτυχθεί να αποτελεί φραγμό στις πτωτικές διαθέσεις της μετοχής.

Κατά καιρούς, διάφορα τρανταχτά ονόματα μπήκαν στη σεναριολογία που αφορούσε στην Intralot, όπως ότι θα διεκδικήσει τη βρετανική Camelot (με τι;), ή τώρα τελευταία πως θα "χτυπησει" το ιταλικό Ξυστό.

Η σεναριολογία μάλιστα διευκρινίζει ότι θα κατέβει μαζί με τον ΟΠΑΠ, όπου ο ΟΠΑΠ θα βάλει τα λεφτά(!) και η Intralot την... τεχνογνωσία! Καλόοοο!

Είναι αλήθεια όμως ότι η Intralot έχει πείρα στο Ξυστό. Στην Ελλάδα, επί μία δεκαετία (1993 - 2003) η Intralot μαζι με τη Scientific Games διαχειρίζονταν το Ξυστό, του οποίου το απώγειο των εσόδων έφτασε τα 295 εκατ. ευρώ το 1996. Όταν σταμάτησε το Ξυστό τα έσοδα ήταν μόλις... 120 εκατ. ευρώ.

Στην Ιταλία η Intralot έχει περίπου 500 σημεία πώλησης και η ημεδαπή Lottomatica περί τα... 90.000(!) που, όσο να 'ναι, της δίνει ένα κάποιο εμπειρικό προβάδισμα. Η Lottomatica, από την άλλη, ξεκίνησε τη διαχείριση του Ξυστό όταν είχε έσοδα 200 εκατ. ευρώ και το 2008 το έφθασε στο απίστευτο νούμερο των 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Όσα δηλαδή έσοδα είχαν οι λοταρίες της Νέας Υόρκης, της Μασαχουσέτης, του Τέξας, της Φλόριντας, της Γεωργίας, της Καλιφόρνιας, της Πενσυλβάνιας και της... Αγγλίας μαζί για το 2007!

Έτσι, όταν διαβάζετε ότι η Intralot ενδιαφέρεται να διεκδικήσει το ιταλικό Ξυστό των 9,2 δισ. ευρώ είναι σαν να σας λένε ότι το euro2day.gr ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την ιστοσελίδα του... CNN.

Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει, αλλά... λιγουλάκι δύσκολο. Κι αν είναι να στηρίζεται και το χαρτί με κάτι τέτοια, ζήτω που καήκαμε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v