Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 20 2009

Το "Φως" του Βγενόπουλου και η πολιτική αντίδραση

Το Φως του Βγενόπουλου και η πολιτική αντίδραση
Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας… μήνας για να υπάρξει έμμεση -έστω- τοποθέτηση από την κυβέρνηση, ενώ συνεχίζεται η... εκκωφαντική σιωπή από μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου για την πρόταση Βγενόπουλου περί διαφάνειας στις δημόσιες προμήθειες.

Η στήλη δεν το θεωρεί αυτό περίεργο. Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει, πώς διαπλέκονται τα διάφορα συμφέροντα και πώς διαιωνίζονται τα σκάνδαλα σε αυτή τη χώρα.

Όμως, για το τι λέει η κοινή γνώμη σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα η δημοσκόπηση του euro2day.gr είναι απολύτως ενδεικτική:

Επί συνόλου περίπου 4.000 αναγνωστών μας, που επέλεξαν να συμμετάσχουν, μόλις το… 7,5% λέει "όχι", "μάλλον όχι", ή "δεν έχω άποψη".

Το υπόλοιπο… 92,5% είτε είναι ανεπιφύλακτα και άμεσα υπέρ της υιοθέτησης των προτάσεων του ομίλου MIG (σε ποσοστό που ξεπερνά το 65%) ή "μάλλον υπέρ" (σε ποσοστό 8%), είτε το… σκέφτεται (σε ποσοστό 19%).

Με λίγα λόγια, η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης θέλει να εφαρμοστούν τα μέτρα που πρότεινε ο Βγενόπουλος, γεγονός απόλυτα λογικό αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι: α) υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, ενώ β) αυτά που είπε ο κ. Βγενόπουλος δεν αποτελούν κάποια… ανακάλυψη αντίστοιχη της… πυρίτιδας, αλλά συνολική εφαρμογή μεθόδων που χρησιμοποιούνται ήδη με επιτυχία σε άλλες χώρες του εξωτερικού!

Κι όμως, οι δηλώσεις του… κόμπλαραν το ελληνικό πολιτικό σύστημα όχι μόνο εξαιτίας των αγκυλώσεων και των συμφερόντων που θίγονται αλλά και λόγω της παγιωμένης νοοτροπίας των πολιτικών μας.

Εξαιτίας δε της τελευταίας, δεν αποτελεί και έκπληξη το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί αρμόδιοι που έχουν θίξει τέτοιου είδους θέματα κατόπιν των τότε δηλώσεων Βγενόπουλου αποφεύγουν να κάνουν οποιαδήποτε αναφορά στις προτάσεις του.

Eντέλει, την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε δηλώσεις για επερχόμενο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μέτρα διαφάνειας "μέσα από την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που δίνει η χρήση του Διαδικτύου".

Κι αυτό "ως εκ συμπτώσεως" συνέβη ακριβώς την ώρα που ο κ. Βγενόπουλος έβλεπε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προφανώς, ο υπουργός μας άφησε να βγάλουμε μόνοι μας τα συμπεράσματά μας για το όλο timing…

Ας έχει. Το σημαντικό είναι ότι επιτέλους θα ξεκινήσουν (ελπίζουμε) κάποιες ενέργειες κι ίσως μετά την "παγωμένη σιωπή" να αρχίσει ένας ουσιαστικός πολιτικός διάλογος για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μειωθεί το καρκίνωμα στις δημόσιες προμήθειες και στα έξοδα.

Υ.Γ.: Tο euro2day.gr ακόμη περιμένει μια αντίδραση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις προτάσεις Βγενόπουλου. Φαίνεται, έχουν πολλή δουλειά στο γραφείο Τύπου και δεν… προκάνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v