Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 28 2009

Σφηνάκια για αγορά, Alpha Bank, ΕΕΕΚ και ΔΕΗ

Σφηνάκια για αγορά, Alpha Bank, ΕΕΕΚ και ΔΕΗ
ΑΓΟΡΑ: Ένας από τους λόγους της υποαπόδοσης του Χ.Α. στο τελευταίο leg της ανόδου των διεθνών αγορών είναι η έλλειψη ισχυρών φαρμακευτικών εταιριών (πλην της Alapis) και επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή και εμπορία πρώτων υλών (πλην του Μυτιληναίου και δευτερευόντως του ομίλου Βιοχάλκο).

Οι τράπεζες τράβηξαν ήδη το Χ.Α. σε υψηλότερα επίπεδα, είναι όμως εμφανές ότι δεν μπορούν να σηκώνουν καθημερινά το βάρος της ανόδου.

Βοήθειες από τον ΟΠΑΠ δεν αναμένονται άμεσα καθώς η κατάργηση του αφορολογήτου για κέρδη από τυχερά παιχνίδια πυροδότησε αθρόες πωλήσεις και θα απαιτηθεί χρόνος προκειμένου να ηρεμήσει η μετοχή.

Ο ΟΤΕ παραμένει καθηλωμένος ακόμη και σε συνεδριάσεις όπου ο κλάδος των telecoms παίζει πανευρωπαϊκά με μόνο ενδιαφέρον στοιχείο τον τεχνικό σχηματισμό "διπλού βυθού".

Το βάρος καλούνται να σηκώσουν τα λεγόμενα αμυντικά χαρτιά, τα οποία έχουν υπεραποδώσει από τα χαμηλά του Οκτωβρίου.

Χθες τη διαφορά έκανε ο κοινός τίτλος της Τιτάν. Στις επόμενες συνεδριάσεις το Χ.Α. θα χρειαστεί και βοήθειες από μετοχές όπως της ΔΕΗ, της EEEK, των ΕΛΠΕ και της ΜΟΗ

Τα περισσότερα εξ αυτών, όμως, είναι υπεραγορασμένα.

ΔΕΗ: Η μετοχή κατέγραψε τρίτη συνεχόμενη αποτυχία ανοδικής διάσπασης των 16,10 ευρώ και έδωσε γρήγορα το ένα βήμα πίσω, υποχωρώντας χθες μέχρι και τα 15,42 ευρώ (κλείσιμο και ενδοσυνεδριακό χαμηλό).

Το πετρέλαιο είναι σε ανοδική πορεία και η τιμή της μετοχής μπορεί να δώσει και δεύτερο βήμα πίσω έως την περιοχή των 15,10 και των 14,80 ευρώ.

Η κατανάλωση-ρεκόρ που επέφερε ο καύσωνας λίγο μέτρησε, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε με μειωμένη τη ζήτηση ρεύματος από τις βιομηχανίες.

Πρόκειται δηλαδή για "μπουμ" της οικιακής κατανάλωσης που δίνει και τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

ALPHA BANK: To short selling διαδέχεται το… short covering.

Οι αγορές για κλείσιμο short θέσεων βοήθησαν την περασμένη εβδομάδα την τιμή της μετοχής να φτάσει μέχρι και τα 9,56 ευρώ.

Αυτή τη χρονική στιγμή τo short covering τελείωσε και την Παρασκευή άνοιξαν εκ νέου οι θέσεις ανοιχτών πωλήσεων για 250 χιλ. μετοχές της Alpha Bank.

Η δεύτερη κατά σειρά αποτυχία της να δώσει νέο υψηλό τρέχοντος έτους πιθανώς να οδηγήσει και σε μεγαλύτερο σορτάρισμα.

Τεχνικά, ο τίτλος δείχνει ότι αν βρεθεί σε κενό αγοραστών μπορεί να υποχωρήσει μέχρι και τα 8,75 και τα 8,78 ευρώ.

Βέβαια, σε ευμετάβλητες περιόδους, τα νέα μπορεί και να προκαλέσουν εύκολα και short squeeze…

ΕΕΕΚ: Σε υπεραγορασμένη περιοχή βρίσκεται ο τίτλος εξ ου στα 15,20 και στα 15,30 ευρώ καιροφυλακτεί προσφορά.

Τεχνικά, η πρώτη στήριξη για τη μετοχή βρίσκεται στην περιοχή των 14,90 ευρώ και με δεδομένο ότι στις 6 Αυγούστου δημοσιεύει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου, αν το κλίμα παραμείνει καλό στις αγορές, δύσκολα θα διασπάσει πτωτικά τα παραπάνω επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v