Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2009

ΛΟΔΙΣ: Η δημόσια πρόταση και η... καραμπόλα

ΛΟΔΙΣ: Η δημόσια πρόταση και η... καραμπόλα
Την τιμή της δημόσιας πρότασης στη SingularLogic από τη MIG περιμένουν τώρα οι μέτοχοι της εταιρίας πληροφορικής προκειμένου να αξιολογήσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

Μεταξύ μάλιστα των σημαντικών μετόχων της ΛΟΔΙΣ βρίσκονται και άλλες δύο εισηγμένες εταιρίες της Σοφοκλέους: η Κούμπας Συμμετοχών με 6.113.427 κομμάτια και η συγγενής (ιδιοκτησία Γεώργιου Κούμπα) Eurobrokers με 433.226 τεμάχια.

Η Κούμπας Συμμετοχών έχει αρνητική καθαρή θέση σύμφωνα με τα στοιχεία της 31ης Μαρτίου (γύρω στα 30 εκατ. ευρώ) και πολιτική της είναι να προβαίνει σε πωλήσεις μη εισηγμένων εταιριών προκειμένου να αντλήσει ρευστότητα.

Ωστόσο, από την 31η Μαρτίου έως προχθές η μετοχή της ΛΟΔΙΣ έχει κερδίσει πάνω από 70% και ενδεχόμενη διάθεση των τεμαχίων στη δημόσια πρόταση θα μπορούσε να αποφέρει γύρω στα 17 εκατ. ευρώ ταμείο, πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ λογιστικά κέρδη και επιπλέον ουσιαστικά κέρδη, καθώς τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα ακόμη και από το κόστος κτήσης, παρότι έχει μεσολαβήσει η οικονομική κρίση.

Κάτι η πορεία της SingularLogic, κάτι η ανάκαμψη άλλων μετοχών (π.χ. MIG, ΔΕΗ ), στις οποίες η Κούμπας Συμμετοχών έχει μεγάλη θέση (5.226.268 και 730.000 τεμάχια, αντίστοιχα) φαίνεται να έχουν περιορίσει σημαντικά το ύψος των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων από την 31η/3/2009 έως σήμερα.

Επιπλέον, σημαντικό ταμείο και αξιοσημείωτα λογιστικά κέρδη θα εγγράψει και η Eurobrokers καθώς διαθέτει 433.226 μετοχές της SinguLarlogic. Η εισηγμένη έχει θετικό ύψος ιδίων κεφαλαίων, δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο των συμβούλων - μεσιτών ασφαλίσεων και ελέγχεται από τον επιχειρηματία κ. Γεώργιο Κούμπα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v