Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2009

"Δόγμα Στέγγου" υιοθετεί και η Έδραση…

Δόγμα Στέγγου υιοθετεί και η Έδραση…
"Στον κατασκευαστικό κλάδο φαίνεται πως η οικογένεια Στέγγου δημιούργησε… σχολή και έτσι οι διοικήσεις, έπειτα από πολύ επιτυχημένες οικονομικές χρήσεις και αφού έχουν ήδη χρυσώσει τους μετόχους τους, αποφασίζουν να δώσουν και κάποια stock options σε στελέχη και σε μέλη του διοικητικού τους συμβουλίου.

Όχι γι' αυτά! Για τις φουκαριάρες τις μάνες τους…

Έχουμε λοιπόν την περίπτωση της Έδρασης, που πηγαίνει… τόσο καλά ώστε να υποχρεωθεί το πρώτο τρίμηνο σε ζημία άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Κατά την τελευταία πενταετία -και παρότι μεσολάβησαν τόσα χρόνια χρηματιστηριακού πάρτι- η μετοχή έχει καταγράψει απώλειες 36,7% (-50,5% την τελευταία τριετία).

Μετά, λοιπόν, την καταπληκτική αυτή πορεία της μετοχής, ο τίτλος σήμερα είναι διαπραγματεύσιμος γύρω στο 0,45 ευρώ, 70% πιο κάτω δηλαδή από τη λογιστική του αξία… (περίπου στα 14,1 εκατ. η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση, στα 48,5 εκατ. ήταν τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης στις 30/3/2009).

Έχοντας επιτύχει αυτά τα "κατορθώματα", έρχεται τώρα η διοίκηση της εισηγμένης και αποφασίζει τη διανομή stock options(!) και ειδικότερα την πώληση 575.114 ιδίων μετοχών σε στελέχη και σε μέλη του Δ.Σ. μόλις προς 5 λεπτά ανά μετοχή…

Δηλαδή, οι μετοχές αυτές δίνονται 89% κάτω από την τρέχουσα τιμή τους και 97% περίπου κάτω από τη λογιστική τους αξία!

Και μάλιστα η ημερομηνία άσκησης των stock options δεν θα γίνει έπειτα από χρόνια αλλά αμέσως μετά τις διακοπές (18/9/2009)…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v