Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2009

Σφηνάκια για ΑΝΕΚ και Frigoglass

Σφηνάκια για ΑΝΕΚ και Frigoglass
FRIGOGLASS: Σε αύξηση κεφαλαίου προχώρησε τον περασμένο Ιούλιο η τουρκική θυγατρική της Frigoglass SFA Sogutma Ticaret. H Frigoglass κάλυψε προφανώς το σύνολο της αύξησης, εξ ου και το ποσοστό της στην SFA ανήλθε μετά το πέρας της σε 98,9% από 86% που κατείχε προ της ενάρξεώς της.

Η τουρκική θυγατρική της Frigoglass συνεισέφερε στα ενοποιημένα μεγέθη α΄ εξαμήνου με πωλήσεις 47,9 εκατ. ευρώ και καθαρή μετά από φόρους ζημία 2,5 εκατ. ευρώ έναντι κέρδους 317 χιλ. ευρώ πέρυσι. Στο περυσινό χρονικό διάστημα που ενοποιήθηκε η SFA είχε συνεισφέρει στο α΄ εξάμηνο του 2008 πωλήσεις 42,15 εκατ. ευρώ.

Μήπως να ενημέρωνε η εισηγμένη το επενδυτικό κοινό τι ύψους ήταν η αύξηση στην SFA και για ποιους λόγους διενεργήθηκε;

ANEK: Τη διανομή προμερίσματος χρήσης 2009 κυκλοφορεί στην αγορά ότι θα εξετάσει η διοίκηση της ΑΝΕΚ μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του α΄ εξαμήνου.

Η επιβατηγός κίνηση πήγε καλύτερα από ό,τι περίμεναν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες στις αρχές του έτους, οι τις τιμές των καυσίμων ήταν σημαντικά μειωμένες σε σχέση με το 2008, ενώ τα περιθώρια κέρδους έχουν διευρυνθεί.

Η ΑΝΕΚ, πέραν της ενισχυμένης κίνησης προς την Κρήτη και προς τα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον AΝΤ1 ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Π. Καμμένος, έχει φέτος και αυξημένες επιδοτήσεις από άγονες γραμμές.

Άγονες μεν οι γραμμές, εύφορα τα κέρδη…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v