Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 16 2009

Κύπρου-Ελληνική: Τα ντεσού μιας ηχηρής διάψευσης

Κύπρου-Ελληνική: Τα ντεσού μιας ηχηρής διάψευσης
Όσοι γνωρίζουν τα κυπριακά πράγματα ξέρουν ότι τα περί σχεδιαζόμενου deal μεταξύ της Τράπεζας Κύπρου και του Συγκροτήματος της Ελληνικής γράφονται περίπου μία φορά τον χρόνο τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας και μετά…

Η αλήθεια είναι πως κατά καιρούς έχουν γίνει κάποιες διερευνητικές κρούσεις, οι οποίες σχεδόν πάντα σταματούν στο πρώτο στάδιο, πλην ίσως μιας περίπτωσης προ τριετίας - τετραετίας, όπου τα πράγματα ίσως και να είχαν προχωρήσει λιγάκι παραπέρα.

Όποτε το θέμα γραφόταν στον Τύπο και πήγαινε να πάρει διαστάσεις, προέκυπτε κάποια τυπική διάψευση και τίποτε άλλο.

Εντύπωση όμως αυτή τη φορά προκαλεί το έντονο ύφος της διάψευσης και από τις δύο πλευρές.

Στην περίπτωση της Ελληνικής, αντί μιας απλής εταιρικής διάψευσης, όχι μόνο βγήκε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος (εκπρόσωπος του βασικού μετόχου) για να διαψεύσει τα σενάρια, αλλά εντύπωση προκαλεί επίσης και το απόλυτο περιεχόμενο της απάντησης του προέδρου της Ελληνικής, του κ. Παναγιώτου, σε σχετική ερώτηση της κυπριακής ιστοσελίδας Inbusiness.com:

"Δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση με τη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου το προηγούμενο διάστημα" και συμπληρώνει ότι "ακόμη και στο υποθετικό σενάριο που έρθει η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, ή οποιαδήποτε άλλη τράπεζα να κάνει πρόταση εξαγοράς, η απάντησή μας θα είναι αρνητικ".

Κατηγορηματική επίσης ήταν και η διάψευση από την Τράπεζα Κύπρου, στελέχη της οποίας τόνισαν ότι "δεν τους απασχολεί η εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας".

Κύκλοι της κυπριακής αγοράς αγνοούν γιατί οι διαψεύσεις πήραν τόσο έντονο χαρακτήρα, αν και όλοι παραδέχονται ότι τα σχετικά σενάρια δεν είχαν βάση.  

Πάντως, αξιοσημείωτη είναι και η άμεση αντίδραση της ΕΤΥΚ (του συνδικαλιστικού οργάνου των τραπεζικών). Η συντεχνία των τραπεζικών την προηγούμενη εβδομάδα είχε εκφράσει σε σχετική ανακοίνωση την ελπίδα της να μη βρεθούν προ εκπλήξεως από ένα πιθανό deal μεταξύ των δύο τραπεζών…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v