Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2009

Mega παζάρι με ομολογιούχους της Wind

Mega παζάρι με ομολογιούχους της Wind
Οι εκπρόσωποι των βασικών ομολογιούχων της Wind Hellas βρέθηκαν στην Αθήνα και μέσω της Morgan Stanley είχαν επαφές με ενδιαφερομένους να αγοράσουν τις απαιτήσεις τους.

Πέραν του -τυπικά- βασικού μετόχου της Wind Αιγύπτιου επιχειρηματία κ. N. Sawiris, ο οποίος όπως έχει γράψει το Euro2day επιχειρεί να αγοράσει τα δάνεια με discount της τάξης τουλάχιστον του 50%, τους ομολογιούχους έχουν προσεγγίσει και άλλοι ενδιαφερόμενοι

Ο ένας μάλιστα είναι ισχυρός πανευρωπαϊκά όμιλος στις τηλεπικοινωνίες και η είσοδός του στην ελληνική αγορά θα ενέτεινε τον ανταγωνισμό

Το αυξημένο ενδιαφέρον κάνει τα στελέχη της Wind να ευελπιστούν ότι τελικώς οι τιμές που θα προσφερθούν στους ομολογιούχους για να πουλήσουν τις απαιτήσεις τους δεν θα ενέχουν και τόσο μεγάλο discount όσο αρχικώς είχε εκτιμηθεί.

Η ίδια εκτίμηση αποτυπώθηκε και στο ταμπλό καθώς οι τιμές του συνόλου σχεδόν των ομολογιακών εκδόσεων της Wind "τσίμπησαν" στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Βέβαια, με δάνεια 3,8 δισ. ευρώ και με EBITDA της τάξης των 400 - 500 εκατ. ευρώ η εταιρία δεν βγαίνει.

Ο δανεισμός της πρέπει σύμφωνα με έμπειρους τραπεζίτες να μειωθεί κατά 50% τουλάχιστον προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα λειτουργικά της κέρδη.

Και αυτό σημαίνει ότι οι ομολογιούχοι θα χάσουν μέρος της αξίας των κεφαλαίων που δάνεισαν

Στην καλύτερη περίπτωση περίπου το 50%. Για τους κατόχους των subordinated εκδόσεων οι τιμές των δημοσίων προτάσεων μπορεί να ενέχουν και discount 80% σε σχέση με την ονομαστική αξία των ομολογιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v