Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2009

Ασπίς: H επιστολή, η παράταση & οι διευκολύνσεις

Ασπίς: H επιστολή, η παράταση & οι διευκολύνσεις
Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η υπόθεση της υλοποίησης του σχεδίου βραχυχρόνιας χρηματοδότησης της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ.

Όπως έχει γράψει ήδη το Euro2day, η ασφαλιστική κατέθεσε επιστολή τράπεζας ή τραπεζών έναντι των 203,59 εκατ. ευρώ που πρέπει να μπουν στα ταμεία της για να ενισχυθεί ο δείκτης φερεγγυότητας. Μόνο που δεν πρόκειται περί εγγυητικών επιστολών αλλά για απλές επιστολές πρόθεσης από δύο μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Και αφού κατέθεσε την επιστολή ζήτησε από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης παράταση -20ήμερη σύμφωνα με πληροφορίες - προκειμένου τα εν δυνάμει κεφάλαια να γίνουν και… ταμείο.

Για την παράταση επικαλείται την αύξηση κεφαλαίου που έχει αποφασίσει ύψους 205 εκατ. ευρώ, η κάλυψη της οποίας είναι κατά την Ασπίς εγγυημένη αφού υπάρχουν οι επιστολές ξένων τραπεζών.

Η "καυτή πατάτα" βρίσκεται στα χέρια της εποπτικής αρχής, η οποία πρέπει να αποφασίσει αν θα παράσχει παράταση ή αν θα προχωρήσει σε αναστολή της άδειας.

Και τα πράγματα μόνο απλά δεν φαίνεται ότι είναι.

Ο χρόνος τρέχει και ενώ η εποπτική αρχή θα έπρεπε να ασχολείται με τα αποθεματικά και το περιθώριο φερεγγυότητας του α΄ εξαμήνου τρέχει ακόμα με το να μπουν τα κεφάλαια που λείπουν από τους ελέγχους των χρήσεων 2007 και 2008.

Και όσο καθυστερούν οι έλεγχοι εμφανίζονται να μεγαλώνουν οι "τρύπες" στα αποθέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v