Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2009

Tips από το roadshow στο Λονδίνο

Tips από το roadshow στο Λονδίνο
* Για πρώτη φορά στο ετήσιο roadshow του Χ.Α. συμμετέχει το σύνολο σχεδόν των εταιριών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ακόμη και εταιρίες που τα προηγούμενα χρόνια "σνόμπαραν" την παρουσίαση, ενδεικτικό της ανάγκης να βγουν προς τα έξω. Για πρώτη φορά, επίσης, πέντε χρηματιστηριακές από την Ελλάδα και το εξωτερικό έβγαλαν ειδικές εκθέσεις-παρουσιάσεις για τις εταιρίες που συμμετέχουν.

* Οι περισσότερες εταιρίες που συμμετέχουν εκπροσωπούνται σε επίπεδο CEO ή/και CFO. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές των Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

* Πολλές από τις εταιρίες αναγκάστηκαν να κάνουν "παράλληλες" παρουσιάσεις, δηλαδή υπάρχουν δύο ομάδες οι οποίες συναντιούνται με fund managers προκειμένου να ικανοποιηθεί ο μεγαλύτερος όγκος της ζήτησης για one to one ραντεβού. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της Φουρλής

* Μεγάλο στοίχημα για τις ελληνικές τράπεζες αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Νότη Μηταράκη, στέλεχος της Fidelity, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών παραμένουν σε λογικά επίπεδα, με κριτήριο το P/BV, ενώ τα χειρότερα της κρίσης είναι πίσω. 

Η Fidelity αύξησε τους τελευταίους μήνες τις θέσεις της σε ελληνικές τράπεζες, κατέχοντας στην Εθνική, στην Alpha και στη Eurobank ποσοστό της τάξης του 2% του μετοχικού τους κεφαλαίου, δήλωσε ο κ. Μηταράκης, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το euro2day. 

* Κυρίαρχη είναι η αίσθηση μεταξύ των ξένων fund managers ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Διαχειριστές από μεγάλα χαρτοφυλάκια εκτιμούν ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι κεφαλαιοποιημένες σε ικανό βαθμό, ενώ η ποιότητα του ενεργητικού τους δεν ελλοχεύει δινδύνους αντίστοιχους των ιταλικών ή των αυστριακών τραπεζών.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η αύξηση των προβλέψεων κατά το β΄ εξάμηνο του 2008 και στο α΄ εξάμηνο του 2009 από τις ελληνικές τράπεζες καλύπτει ενδεχόμενη κορύφωση των επισφαλών δανείων το 2010.     

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v