Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2009

ΠΓΔΜ: Τους ... έπιασε στον ύπνο ο Βγενόπουλος!

ΠΓΔΜ: Τους ... έπιασε στον ύπνο ο Βγενόπουλος!
Έξαλλα έγιναν τα Σκόπια από τη δημιουργία θυγατρικής της Olympic Air με το όνομα Μακεδονικές Αερογραμμές από τη MIG του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, με τις εκεί εφημερίδες να προβαίνουν στις -γνωστές- ανθελληνικές κορόνες.

"Οι Έλληνες δεν παύουν να ονειρεύονται το μακεδονικό όνομα και στο πλαίσιο αυτό σχημάτισαν θυγατρική εταιρία της Olympic Air και την ονόμασαν Μακεδονικές Αερογραμμές", υποστηρίζει σε σχόλιό της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Σκοπίων "Βέτσερ".

Για την ιστορία, προ ημερών ο πρόεδρος της MIG, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια τελετής για την έναρξη των πτήσεων της Olympic Air, υπογράμμισε ότι η MIG έχει στην κατοχή της σήμα με τον τίτλο Μακεδονικές Αερογραμμές ήδη κατοχυρωμένο διεθνώς και ότι καμία άλλη εταιρία δεν μπορεί να πετάξει με το όνομα αυτό.

Πάντως, οι φίλτατοι Σκοπιανοί, αντί να ασχολούνται με τις Μακεδονικές Αερογραμμές της Ολυμπιακής καλά θα έκαναν να καταπιάνονταν για να βρουν λύση με τις... ανύπαρκτες αερομεταφορές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η MAT-Macedonian Airlines, ο... εθνικός αερομεταφορέας της γείτονος διαθέτει μόλις δύο αεροσκάφη, τα οποία τους τελευταίους μήνες δεν εκτελούν πτήσεις λόγω σοβαρών οικονομικών και τεχνικών προβλημάτων.  

Άλλωστε, η ίδια η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της πΓΔΜ αμφισβητεί ευθέως την ικανότητα της MAT να διεξάγει πτήσεις ασφαλείς για το επιβατικό κοινό και αρνείται την ανανέωση της σχετικής άδειας πτήσης στην εταιρία.

Οι εφημερίδες της χώρας χαρακτηρίζουν το μέλλον της Macedonian Airlines "θολό" και "αβέβαιο", ενώ όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση της πΓΔΜ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Turkish Airlines για να καταστεί η τελευταία... εθνικός αερομεταφορέας της πΓΔΜ! 

Έχει αρκετό ενδιαφέρον αυτή η ιστορία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v