Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Ιδρύει τις "Μακεδονικές Αερογραμμές"

Τη δημιουργία θυγατρικής με το όνομα Μακεδονικές Αερογραμμές και έδρα τη Θεσσαλονίκη, εξήγγειλε στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης πτήσης της Olympic Air στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

MIG: Ιδρύει τις Μακεδονικές Αερογραμμές
Τη δημιουργία θυγατρικής με το όνομα Μακεδονικές Αερογραμμές και έδρα τη Θεσσαλονίκη, εξήγγειλε στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης πτήσης της Olympic Air στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Marfin Investment Group κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

Το πρώτο επίσημο δρομολόγιο της εταιρίας (πτήση ΟΑ 902) απογειώθηκε στις 07.45 από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά την άφιξη της πτήσης, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι το σήμα «Μακεδονικές Αερογραμμές» (υπενθυμίζεται ότι υπήρχε ως θυγατρική της κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας), βρίσκεται στην ιδιοκτησία της MIG, είναι κατοχυρωμένο διεθνώς και κανείς άλλος αερομεταφορέας δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το διακριτικό και για τον λόγο αυτό πρόθεση του κ. Βγενόπουλου είναι η δημιουργία ξεχωριστής θυγατρικής με έδρα την συμπρωτεύουσα και σκοπό να εξυπηρετήσει τις επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες, αλλά και τις ανάγκες των μεταναστών.

Τις προσεχείς ημέρες αρχίζουν οι συζητήσεις με φορείς της Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα σε λίγους μήνες όπως ο ίδιος εξήγγειλε θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εταιρεία θα ξεκινήσει τις πτήσεις της μέσα στην άνοιξη με στόχο να καλύψει την αγορά της Γερμανίας, ενώ θα πετά και στο Αμστερνταμ.

Εξάλλου, ο κ. Βγενόπουλος αναφερόμενος για άλλη μια φορά στην πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει το δημόσιο ποσοστό στην Olympic Air δήλωσε ότι η εταιρία προχωρά ανεξάρτητα στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης και ότι ο ίδιος είναι ανοικτός σε διάλογο.

Κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις του με την Aegean Airlines o πρόεδρος της Olympic Air ανέφερε: «Σήμερα είναι ημέρα χαράς. Η μόνη μου επιθυμία είναι ένας υγιής ανταγωνισμός μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις, φιλίες, συγγένειες».

Ο ίδιος εγκωμίασε το προσωπικό και τα στελέχη της Ολυμπιακής που όπως είπε κατάφεραν μοναδικό επίτευγμα στην ιστορία των αερομεταφορών αλλά και γενικότερα της επιχειρηματικότητας. 

- Οι δηλώσεις του Α. Βγενόπουλου
 
Μιλώντας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν την πτήση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG) κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία ιστορική και συγκινητική ημέρα, κυρίως είναι μια μέρα η οποία αποδεικνύει ότι σ’ αυτή τη χώρα όταν θέλουμε, όταν οργανωθούμε σωστά κι όταν δουλέψουμε σκληρά, μπορούμε.

Νομίζω, ότι το επίτευγμα της διοίκησης της Olympic Air και των 5.000 εργαζομένων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να οργανώσουν αυτήν την εταιρεία από την αρχή, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και να παράσχουμε αυτές τις υπηρεσίες, που ξεκινήσαμε και δύο μέρες νωρίτερα, είναι μοναδικό στην ιστορία των αερομεταφορών και ίσως από τα ελάχιστα στην ιστορία της διεθνούς επιχειρηματικότητας.

Είμαι υπερήφανος για σας.

Είμαι υπερήφανος για όλους σας, που δουλέψατε για αυτό το σκοπό. Και πραγματικά, για όλα τα στελέχη μας και το προσωπικό μας, θέλω να σας χειροκροτήσω. Σας ευχαριστούμε πολύ. (χειροκρότημα).

Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω όλη την ελληνική κοινωνία, όλους για τη ζεστασιά με την οποία έχουν αντιμετωπίσει, έχουν αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα. Οι ενδείξεις συμπαράστασης που έχουμε, ο τρόπος με τον οποίο έρχονται κοντά μας, που θέλουν να πετάξουν με την καινούρια Ολυμπιακή, η ενθάρρυνση που μας δίνουν οι ευχές τους, δίνουν δύναμη σε όλους μας, να συνεχίσουμε και να προωθήσουμε αυτό το όραμα.

Θέλω ακόμα να κάνω μία δήλωση: έχουμε απόλυτη συναίσθηση ως MIG, και ως Olympic Air, ότι δε μπορεί να είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος που λέγεται «Ολυμπιακή». Είμαστε διαχειριστές. Το όνομα «Ολυμπιακή» ανήκει στην Ελλάδα, ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό και θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε όλους περήφανους. Θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα, μπορεί πράγματι, να πάει ψηλά.»

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της MIG κ. Α. Βγενόπουλος, είπε:

«Είναι μια ιστορική και συγκινητική μέρα. Η Ολυμπιακή ξεκίνησε πάλι με το πρώτο της δρομολόγιο προς τη Θεσσαλονίκη πριν από 53 χρόνια. Η ιστορία από ότι βλέπετε, επαναλαμβάνεται και πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα επαναληφθεί ακόμα καλύτερα και από το παρελθόν.

Θέλω να σας κάνω μία εξαγγελία, δεν το έχουμε πει, το κρατούσαμε για να το πούμε σήμερα εδώ. Κάτι το οποίο δεν είναι γνωστό σε κανέναν.

Έχουμε στην κατοχή μας και στην ιδιοκτησία μας ένα σήμα που λέγεται Μακεδονικές Αερογραμμές. Το σήμα αυτό είναι κατοχυρωμένο διεθνώς, έχουμε όλους τους κωδικούς για να πετάξουμε, δεν μπορεί να πετάξει ποτέ κανένας άλλος με το όνομα Μακεδονικές Αερογραμμές.

Ξεκινάμε άμεσα δημιουργία θυγατρικής και θα ξεκινήσουμε σύντομα πτήσεις Μακεδονικές Αερογραμμές, με έδρα τη Θεσσαλονίκη της πραγματικής Μακεδονίας και με κάλυψη όλων των προορισμών αυτών που θα βρούμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, για να καλύψουμε επιχειρηματικές, τουριστικές ανάγκες και ανάγκες μεταναστών.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους φορείς της Βορείου Ελλάδας, για να καταστρώσουμε το πρόγραμμά μας.

Εγώ σας υπόσχομαι ότι σύντομα, μέσα σε λίγους μήνες, δεν μπορώ να το προσδιορίσω πόσο, οι Μακεδονικές Αερογραμμές της Ολυμπιακής θα ξεκινήσουν να πετούν και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της δραστηριότητας, αλλά και του τουρισμού της Βορείου Ελλάδας.»


- Ο στόλος της Οlympic Air

Ο στόλος της Olympic Air θα αποτελείται από 32 αεροσκάφη από τα οποία τα δεκαέξι είναι Airbus A319 και A320, δέκα Bombardier Q400, πέντε Bombardier Dash 100 και ένα ATR – 42.

Ήδη από σήμερα είναι διαθέσιμα 21 συνολικά αεροσκάφη, τα οποία θα γίνουν 25 την 1η Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα προστεθούν τα υπόλοιπα. Συνολικά η επένδυση της εταιρείας σε αεροσκάφη και ανταλλακτικά αναμένεται να φθάσει σε 1,1 δισ. δολάρια

Με το στόλο αυτό και σε συνεργασία με άλλες αεροπορικές εταιρείες, η Olympic Air θα ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του επιβατικού κοινού και θα εμπλουτίσει τις λύσεις που έχουν οι πελάτες της για ταξίδια σε όλον τον κόσμο. Η αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με τα εξωτερικό θα βελτιωθεί καθώς θα προσφέρονται περισσότερες συνδέσεις από ότι στο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v