Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2009

Η ΟΝ, το νέο fund και ο ρόλος του Π. Κατσούλα

Η ΟΝ, το νέο fund και ο ρόλος του Π. Κατσούλα
"Ουρά" φαίνεται ότι έχει η αποχώρηση του κ. Περικλή Κατσούλα από την ηγεσία της On Telecoms, λίγο πριν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την απορρόφηση της Vivodi.

Όπως προκύπτει, ο κ. Κατσούλας πουλάει μεν το ποσοστό που κατέχει άμεσα και έμμεσα στην On (της τάξεως του 16%) στο νεότευκτο fund Mediterranean Telecom and Technology Investments Corporation (ΜΤ&Τ), αλλά ταυτόχρονα εξαγοράζει ποσοστό στο ίδιο το fund.

Κατά συνέπεια, εμμέσως θα συνεχίσει να είναι μέτοχος στην On Τelecoms μέσω του MT&T, το οποίο έχει συγκροτήσει ο κ. Γιώργος Σταθόπουλος. Σημειωτέον ότι τόσο ο κ. Κατσούλας όσο και ο κ. Σταθόπουλος έχουν κοινό σημείο την παλαιότερη "θητεία" τους σε υψηλές θέσεις του ομίλου Intracom.

Πάντως, όπως ισχυρίζονται προσκείμενοι κύκλοι, το εν λόγω fund (που είναι private equity ειδικού σκοπού) παρακολουθεί από κοντά και τις εξελίξεις στη Wind, ενώ συνομιλεί και με μετόχους της Forthnet.

Όπως δε αναφέρει το βιογραφικό του κ. Σταθόπουλου, σκοπός του fund είναι "να ενεργήσει σαν καταλύτης και να προσφέρει τα απαραίτητα κεφάλαια για τη συνένωση εταιριών του τηλεπικοινωνιακού τομέα και των New Media στην Ελλάδα και σε άλλες αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου".

Επιπλέον, επίκειται, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, η εξαγορά της εταιρίας Net 1 στη Βουλγαρία που ειδικεύεται στο fiber to home, καθώς και μιας εταιρίας broadband στην Κύπρο.

Στο μεταξύ πάντως, το ενδιαφέρον του κ. Κατσούλα φέρεται να επικεντρώνεται τώρα στην εταιρία του East Media Services, η οποία έχει την αποκλειστική διαχείριση της πλατφόρμας οπτικοακουστικού περιεχομένου της On Telecoms και μεταξύ άλλων τη διαχείριση δικαιωμάτων VOD και IPTV για ταινίες της ODEON και της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ.

Επίσης, η ίδια εταιρία κατέχει το 49% της FOX Media Services, της θυγατρικής δηλαδή του ομίλου FOX (σ.σ.: του πασίγνωστου μεγιστάνα των media κ. Ρούπερτ Μέρντοκ) στην Ελλάδα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v