Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2004

ΒΕΡΝΙΚΟΣ: ”Tην… κάνουνε” σιγά σιγά!

Άκρως αποκαλυπτική για την πορεία των επόμενων εξελίξεων είναι η ”ατζέντα” της επικείμενης γενικής συνέλευσης της εισηγμένης εταιρίας ΒΕΡΝΙΚΟΣ. Σύμφωνα με αυτή, μεταξύ των αποφάσεων που καλείται να λάβει η συνέλευση (δηλαδή η... οικογένεια Βερνίκου!) είναι και οι εξής:

- Έγκριση και παροχή εξουσιοδοτήσεων για εγκρίσεις πράξεων και αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με την αγορά από την εταιρεία 276.606 μετοχών της εταιρείας εκκοκκιστηρίων ”ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.”

Εδώ όπως καταλαβαίνετε έχουμε μια ”κομψή” προαναγγελία της μελλοντικής συνένωσης μεταξύ της ΒΕΡΝΙΚΟΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ, ενώ για όσους δεν κατάλαβαν υπάρχει και δεύτερη αναφορά, σύμφωνα με την οποία η συνέλευση θα δώσει έγκριση για ”αλλαγή επωνυμίας, διεύρυνση σκοπού και μεταβολή αντικειμένου της εταιρείας, μεταφορά της έδρας και τροποποίηση των αντίστοιχων άρθρων του καταστατικού”, καθώς και ”για οποιοδήποτε άλλο συναφές θέμα”.

Κι ακόμη έχουμε μια σειρά από μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων στον ίδιο τον κ. Βερνίκο:

”Λήψη απόφασης σχετικά με τη μεταβίβαση από την εταιρεία στον Γεώργιο Α. Βερνίκο ή σε εταιρείες συμφερόντων του ποσοστού της εταιρείας με την επωνυμία ”Βερνίκος Αεροπλοΐα Α.Ε.””, ”επανέγκριση και επανάληψη της απόφασης που ελήφθη στην έκτακτη γενική συνέλευση της 17.2.2004 σε σχέση με τη μεταβίβαση από την εταιρεία στον Γεώργιο Α. Βερνίκο ή σε εταιρείες συμφερόντων του, ποσοστού της εταιρείας με την επωνυμία ”Βερνίκος Κόττερα Α.Ε.””, ”λήψη απόφασης σχετικά με τη μεταβίβαση των λοιπών συμμετοχών και περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στην εταιρεία ”Βερνίκος Κόττερα Α.Ε.” ή σε εταιρείες συμφερόντων του Γεωργίου Α. Βερνίκου”.

Μήπως υπάρχουν κάποιοι που ακόμη δεν κατάλαβαν τι γίνεται;

Ενα από τα ερωτήματα που προκύπτουν πάντως αφορά στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ (δεδομένης και της κατάστασης στο χώρο των εκκοκκιστηρίων... γενικώς) σε σχέση με το τίμημα που θα δοθεί για την αγορά των μετοχών της, ενώ άλλο ένα θέμα αφορά στις αποτιμήσεις των εταιριών -θυγατρικών της εισηγμένης- που θα περάσουν στην πλευρά Βερνίκου.

Υποθέτουμε ότι αυτή τη φορά στη συνέλευση θα παρευρευθούν αρκετοί μικρομέτοχοι κι ότι θα δοθούν πλήρεις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

ΥΓ: Ενδιαφέρον θα έχει να δουμε επίσης από ποιους θα έχουν γίνει οι αποτιμήσεις, τόσο στην περίπτωση των μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων, όσο και στην περίπτωση της αγοράς μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ.

Γι’ αυτό, θα είμαστε κι εμείς εκεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v