Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 7 2004

Η νέα ”μάχη” της Κρήτης

Εξαιρετικά πολύπλοκο εμφανίζεται πλέον το ”παζλ” της ακτοπλοΐας, με επίκεντρο τις Μινωικές Γραμμές και τη θυγατρική τους Hellas Flying Dolphins, χωρίς να παραγνωρίζεται και το άνοιγμα προς την επίσης Κρητική ΑΝΕΚ που έκανε πρόσφατα ο ισχυρός ανήρ της διοίκησης των Μινωϊκών, Κ. Κληρονόμος.

Σε αυτή τη φάση οι πάντες φαίνεται να μαζεύουν μετοχές. Οι Κρητικοί των Μινωικών για να μην απειληθεί η θέση τους, ο ”Ιταλός” κ. Αρτιόλι για να ενισχύσει το ποσοστό του στην εισηγμένη και οι Βρετανοί της Sea Containers στην HFD προσπαθώντας να πάρουν μεγάλο ποσοστό ή τέλος πάντων να μαζέψουν... υπογραφές προθύμων πωλητών.

Η υπόθεση πάντως παραμένει στα χέρια των Κρητών και των γνωστών μεγάλων οικογενειών του νησιού. Αυτοί θα κρίνουν εν τέλει την πορεία των εξελίξεων, η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση απλή.

Για παράδειγμα, η προσφορά τιμής τριών ευρώ για μια μετοχή της HFD σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική για όσους είχαν αγοράσει μετοχές σε διπλάσια τιμή (εκτός αν κάποιος είναι ήδη... πεθαμένος και ψοφάει για ρευστό), ενώ είναι αμφίβολο το τι θα αντιπροσωπεύουν οι Μινωικές αν πάψουν να κατέχουν αυτή τη ”μοιραία” από πολλές πλευρές, αλλά και εξαιρετικά σημαντική θυγατρική.

Η ”μάχη” είναι ακόμη στα πρώτα της στάδια και δεν αποκλείεται τελικά να κριθεί από τακτικές... ”κομάντος”, όπως τόσες και τόσες άλλες μάχες.

Να μου το θυμηθείτε, μεγάλο ρόλο θα παίξει τελικά η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών της Κρήτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v