Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2009

Παρεμβάσεις με νόημα από Αλ. Σίνο!

Παρεμβάσεις με νόημα από Αλ. Σίνο!
Σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι αξιωματούχοι έχουν… ξεχάσει τον ρόλο των Ελλήνων μικροεπενδυτών στη Σοφοκλέους -πριν από λίγους μόλις μήνες που οι ξένοι πουλούσαν, όλοι οι "επίσημοι" τους έψαχναν με το κερί- ο επικεφαλής της SOLIDUS Χρηματιστηριακής κ. Αλέξανδρος Σίνος έρχεται να στηρίξει τον θεσμό των ΑΕΕΔ (πρώην ΑΕΛΔΕ), αναφέροντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ισοτιμία":

"Πιστεύω ότι ο ρόλος των ΑΕΕΔ είναι θετικός στην ανάπτυξη του ελληνικού χρηματιστηρίου. Πρέπει όμως να ενισχυθούν με αλλαγές του θεσμικού πλαισίου. Η διάταξη για το δεύτερο πιστοποιημένο άτομο ανεβάζει το κόστος λειτουργίας τους, δεν προβλέπεται στις ευρωπαϊκές οδηγίες και πρέπει να καταργηθεί.

Επίσης, πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν πράξεις σε παράγωγα, εφόσον έχουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις".

Ο κ. Σίνος δεν παρέλειψε επίσης να προειδοποιήσει και για τις επιδράσεις που θα προκληθούν στην αγορά σε περίπτωση φορολόγησης της υπεραξίας και της υπαγωγής των μερισμάτων στη φορολογία εισοδήματος.

Το μέτρο στερείται σαφήνεια και θα είναι κοινωνικά άδικο και καταστροφικό για την ελληνική αγορά, τονίζει ο κ. Σίνος, υπενθυμίζοντας ότι "εκείνοι που τελικά θα κληθούν να πληρώσουν τους φόρους αυτούς θα είναι τα μικρά και τα μεσαία χαρτοφυλάκια"…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v