Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2009

Σφηνάκια για Eurobank, Centric και ΕΛΙΧΘ

Σφηνάκια για Eurobank, Centric και ΕΛΙΧΘ
CENTRIC: Σε συνέχεια του σχολίου της Παρασκευής για το νέο "προϊόν" της Centric, πηγή της στήλης με ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο αυτό ισχυρίζεται ότι η Centric χρειάζεται άδεια από την Επ. Κεφαλαιαγοράς για να θέσει σε κυκλοφορία τη συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα.
 
Η εξήγηση είναι απλή, όπως λέει, και περιέχεται στο δελτίο Τύπου της Centric:

"Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα παρέχει στους χρήστες της τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν κέρδη προβλέποντας τη μελλοντική αξία εκατοντάδων μετοχών (200 ευρωπαϊκές μετοχές μεταξύ των οποίων και οι μεγαλύτερες ελληνικές μετοχές, 1.000 μετοχές των ΗΠΑ, 500 μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου κ.λ.π.) και χρηματοπιστωτικών μέσων (συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε δείκτες όπως NASDAQ, S&P, εμπορεύματα, μέταλλα, ομολογίες, συναλλαγματικές ισοτιμίες κ.λπ.).

Αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται προσωπικά και άμεσα τις ανοιχτές θέσεις (open positions), ενώ παρέχει τη δυνατότητα για διενέργεια μικρού μεγέθους συναλλαγών με χαμηλά ποσά, ανεξάρτητα από το είδος της υποκείμενης αξίας και το άνοιγμα της θέσης. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από την προσφορά ορισμένου χρόνου μέσω της οποίας προστατεύονται από τυχόν απώλειες έως το ποσό και των 400 ευρώ".

Ήτοι, το παραπάνω αποτελεί ένα απλό... χρηματιστηριακό προϊόν για το οποίο χρειάζεται άδεια της Επ. Κεφαλαιαγοράς και του Χ.Α. το οποίο έχει και τα δικαιώματα για όλα τα χρηματιστηριακά προϊόντα στην Ελλάδα.

Αν δεν κάνουμε λάθος, το ψάξιμο ήδη έχει αρχίσει μεταξύ των νομικών του Χ.Α., έπεται η Επ. Κεφαλαιαγοράς...

EFG EUROBANK: Στις 30/6 η τράπεζα εμφάνιζε υπεραξία χαρτοφυλακίου ομολόγων της τάξης των 220 εκατ. ευρώ, η οποία ενίσχυσε ισόποσα την καθαρή της θέση.

Από τότε οι τιμές τόσο των κρατικών όσο κυρίως των εταιρικών ομολόγων ανέβηκαν σημαντικά και ως εκ τούτου η υπεραξία, που δεν έχει ήδη εγγραφεί, θα έχει μεγαλώσει…

Η EFG Eurobank δικαιώθηκε για τη στρατηγική της καθώς κατά το β΄ τρίμηνο επέλεξε να εγγράψει έσοδα από trading ομολόγων μόλις 17 εκατ. ευρώ, κρατώντας τις θέσεις της.

Ρίσκαρε και της βγήκε…

ΕΛΛΙΧΘ: Η κατάσταση στην εισηγμένη ήταν και παραμένει υπό τον έλεγχο του βασικού της μετόχου.

Παρά τα δεκάδες αναγραφόμενα για "κηδεμονία" από τους μεγάλους, σχέδια σωτηρίας, αποκτήσεις περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΛΙΧΘ κ.ά., η οικογένεια Κατσιβέλη με την προστασία του άρθρου 99 παρέμεινε στο τιμόνι.

Και εδώ και δύο - τρεις μήνες επαναλειτούργησε και το εργοστάσιο ιχθυοτροφών.
Που σημαίνει ότι η κατάσταση σε επίπεδο κεφαλαίου κίνησης βελτιώθηκε…

Το πρόβλημα συνεχίζει να το έχει μεγάλη τράπεζα η οποία έχει χορηγήσει δάνεια ύψους 25 εκατ. ευρώ στην εισηγμένη και προς το παρόν δεν παίρνει… σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v