Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 23 2002

Ο τύπος και η ουσία που μας ... διαφεύγει

Τελικά ματαίως αναμένουμε εκ μέρους των τραπεζιτών, οποιαδήποτε συγκεκριμένη τοποθέτηση ( δηλαδή με... αριθμούς) για την κερδοφορία των χρηματοπιστωτικών ομίλων στο τρίμηνο , αλλά και στο έτος.

Μία ακόμη απόδειξη οτι αυτό που χρειάζεται ”εκσυγχρονισμό” δεν είναι το θεσμικό πλαίσιο της κεφαλαιαγοράς, αλλά η αντίληψη και η πρακτική όσων συμμετέχουν σε αυτή.

Κατα τα λοιπά συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το πόσες ημερίδες έκανε η τάδε εταιρία ( για να δούμε άν καλύπτει τα ποιοτικά κριτήρια προβολής!) κι άν έχει η όχι site στο Internet.

To ερώτημα που ΔΕΝ απαντάμε είναι άν τηρούνται όχι οι τυπικές, αλλά οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Κοινώς μπερδεύουμε την ύπαρξη κάποιων ”εργαλείων” ενημέρωσης ( όπως τα site) με την ποιότητα της ενημέρωσης, επι της οποίας τι να πεί κανείς, όταν οι αναλυτές των χρηματιστηριακών ”διαμαρτύρονται” διότι δεν τους παρέχονται απο πολλές εισηγμένες , στοιχεία για να κάνουν τη δουλειά τους!

Σημαντικές επι του προκειμένου και οι ευθύνες των χρηματιστών που όσα λένε πίσω από ”κλειστές πόρτες” για τις ευθύνες των εισηγμένων, αρνούνται να τα πούν δημοσίως και επωνύμως, μεσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v