Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2009

Cardico: Για όλα φταίει το... λιμάνι

Cardico: Για όλα φταίει το... λιμάνι
«Σε διαπραγματεύσεις για την τελική ρύθμιση των οφειλών και την περαιτέρω χρηματοδότηση» βρίσκεται η Cardico, αναφέρει η διοίκηση της εταιρίας, σε μια περίοδο όπου αντικρουόμενες φήμες κυκλοφορούσαν στην αγορά για το μέλλον της εισηγμένης, η τιμή της μετοχής υποχωρούσε κατακόρυφα και οι βασικοί μέτοχοι προέβαιναν σε πωλήσεις μετοχών τους.

Συγκεκριμένα, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 19 Νοεμβρίου, ρευστοποίησαν γύρω στις 700.000 μετοχές εισπράττοντας περί τις 450.000 ευρώ, ενώ ακολούθησε και αγορά μετοχών ύψους 50.000 ευρώ.

Μακάρι βέβαια όλα να πάνε καλά, να βρεθεί λύση και η εισηγμένη να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της. Άλλωστε, διαθέτει ισχυρό brand name στην αγορά και ένα μη λειτουργικό ακίνητο που θα μπορούσε να πουληθεί και να μειώσει σε κάποιον βαθμό την έκθεση του ομίλου στις τράπεζες (με στοιχεία 30ής/6, πάνω από 70 εκατ. ο καθαρός δανεισμός, όταν τα ίδια κεφάλαια ήταν μόλις 13,1 εκατ. ευρώ).
 
Αυτό όμως που θα πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει σωστή -αυτήν τη φορά- ενημέρωση των επενδυτών για τα αίτια που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Γιατί το να αποδίδονται όλα στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά φαντάζει υπερβολικό...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v