Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2009

Οι ασφαλισμένοι της Ασπίς & το πολιτικό παιχνίδι

Οι ασφαλισμένοι της Ασπίς & το πολιτικό παιχνίδι
Η νυν κυβέρνηση επιβεβαίωσε αυτό που διέψευδε η προηγούμενη.

Ότι, δηλαδή, οι 227 χιλιάδες κάτοχοι συμβολαίων Ζωής της Ασπίς Πρόνοια είναι, ακόμη, «στον αέρα».

Δηλώνοντας, μέσω του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ότι δεν μπορεί να ισχύσει η υπουργική απόφαση Παπαθανασίου καθώς αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία!

Η προηγούμενη κυβέρνηση γνώριζε ότι η παροχή εγγύησης στα ασφαλιστικά συμβόλαια, πιθανότατα, θα προσέκρουε στην κοινοτική νομοθεσία.

Παρ' όλα αυτά, η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας διαβεβαίωνε ότι όχι μόνο ισχύει η κάλυψη του Δημοσίου για τα συμβόλαια Ζωής, αλλά επεκτείνεται και στα νοσοκομειακά.

Διαψεύδοντας δημοσίευμα του Euro2day με τίτλο «Στον αέρα τα νοσοκομειακά της Ασπίς».

Παρείχε πολιτικές δεσμεύσεις, δηλαδή, ενώ ήξερε ότι στις 4 Οκτωβρίου δεν θα ήταν κυβέρνηση.

Η νυν κυβέρνηση, όπως ακούμε, δεν προσπάθησε ιδιαίτερα να υπερασπιστεί την υπουργική απόφαση Παπαθανασίου στην Κομισιόν.

Προφανώς, για να αποφύγει να δώσει ομόλογα, ως εγγύηση, σε όποια ασφαλιστική αγοράσει το χαρτοφυλάκιο Ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ. Και το κάνει για να μη βάλει το χέρι στην τσέπη.

Γι' αυτό και εξετάζει τη λύση Επικουρικού Κεφαλαίου για εταιρίες Ζωής που θα κλείνουν.

Το οποίο θα το πληρώνουν, μέσω εισφοράς, όλοι οι ασφαλισμένοι με προγράμματα Ζωής και όχι το Δημόσιο, το οποίο λόγω της πλημμελούς εποπτείας που άσκησε ευθύνεται για την Ασπίς Πρόνοια και για όσα λουκέτα ακόμη ακολουθήσουν.

Η δε ταλαιπωρία των 227 χιλιάδων ασφαλισμένων της Ασπίς, που περιμένουν μήνες για μια λύση, συνεχίζεται χωρίς να αντιδρά κανείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v