Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2009

Κυβερνητικό ράβε-ξήλωνε για ατομική πτώχευση

Κυβερνητικό ράβε-ξήλωνε για ατομική πτώχευση
Το γράφουν και το ξαναγράφουν στο υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας το σχέδιο νόμου για την ατομική πτώχευση.

Αποτέλεσμα των διαδοχικών αλλαγών είναι να μην έχει κατατεθεί ακόμη στην Βουλή, παρότι αποτέλεσε το πρώτο σχέδιο νόμου που δόθηκε σε διαβούλευση και είχε κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικό του ράβε-ξήλωνε είναι το αν ο ιδιώτης ή ο μερικώς απασχολούμενος ελεύθερος επαγγελματίας θα πληρώνει δόσεις στεγαστικού δανείου μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει.

Στην αρχική διάταξη δεν προβλεπόταν η καταβολή δόσεων. Εν συνεχεία λόγω της αντίδρασης των τραπεζών αποφασίστηκε να καταβάλει ο αιτούμενης την πτώχευση δόσεις...

Τώρα το επανεξετάζουν υπό το σκεπτικό ότι αν φθάσει κάποιος να υποβάλει αίτηση πτώχευσης δεν θα έχει θεωρητικά τη δυνατότητα να πληρώσει ούτε τη δόση της κύριας κατοικίας.

Από την άλλη, οι τράπεζες δικαίως διαμαρτύρονται με το επιχείρημα ότι ενδέχεται κάποιοι να επιδιώξουν να καταθέσουν αιτήσεις πτώχευσης απλώς και μόνο για να κερδίσουν πολύμηνη ή και πολύχρονη αναστολή πληρωμής δόσεων.

Γι' αυτό και στο υπουργείο προσανατολίζονται στη σολομώντειο λύση να αποφασίζει ο Ειρηνοδίκης.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε υπάρχει αρκετός χρόνος για να ξαναλλάξει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v