Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2009

ΟΠΑΠ: Η «μητέρα των μαχών» κι ο νέος… υποψήφιος

ΟΠΑΠ: Η «μητέρα των μαχών» κι ο νέος… υποψήφιος
Αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου παραιτήθηκε η διοίκηση του ΟΠΑΠ και θα νόμιζε κανείς ότι οι υποψήφιοι Διευθ. Σύμβουλοι και Πρόεδροι θα σχημάτιζαν «ουρά» για να τεθούν επικεφαλής της, «πλούσιας τα ελέη του Θεού», εταιρείας του δημοσίου.

Η προχθεσινή Έκτακτη Γεν. Συνέλευση των μετόχων, που θα μας έδινε μια νέα διοίκηση, αιφνιδίασε τους πάντες με την εμφάνιση του αιτήματος των «συναρμοδίων» Υπουργών για αναβολή (στις 30 Δεκεμβρίου).

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η αγορά βοούσε τις προηγούμενες μέρες από φήμες και συγκεκριμένες ονοματολογίες των «καταλλήλων».

Τα ονόματα των Π. Συναδινού, Π. Λάμπρου, Γιάνη Στουρνάρα, Χριστ. Σαρδελή έπαιξαν στα σενάρια, άλλοι λιγο, άλλοι περισότερο.

Μήπως όμως δεν υπήρχαν υποψήφιοι αποδεκτοί από ορισμένους Υπουργούς ή μήπως κάποιοι εξ αυτών έπεσαν πάνω σε αντιρρήσεις από «ενδιαφερόμενα μέρη»;

Υπάρχει και η άποψη που λέει ότι γινόμαστε μάρτυρες της απαρχής της «Μάχης όλων των Μαχών» που φέρεται ότι είναι έτοιμος να δώσει ο κ. Κόκκαλης και η Intralot για να μη χάσουν τον έλεγχο από την βασική πηγή κερδοφόρου «αιμοδοσίας» τους που είναι ο ΟΠΑΠ.

Να σημειώσουμε ότι μετά την ανάθεση με την γενναία χρηματοδότηση που έλαβε η Intralot το 2006 επί...ΝΔ (450 εκατ. ευρώ για τον «μηχανολογικό εκσυγχρονισμό» του Οργανισμού περιλαμβανομένων των επεκτάσεων παλαιότερων συμβάσεων) ήταν λογικό, ο «μηχανισμός Κόκκαλη» να θορυβηθεί όταν πληροφορήθηκαν ότι στα σχέδια της Κυβέρνησης ήταν η ιδιωτικοποίηση της χρυσοτόκου όρνιθας του ΟΠΑΠ!

Και μάλιστα, όταν η Σύμβαση του 2006 λήγει την επι θύρραις χρονιά, το...2010!

Πάντως, Κυριακή κοντή γιορτή, πολύ σύντομα θα μάθουμε αν το σενάριο επιβίωσης της Intralot σχετίζεται με το όνομα του «τυχερού» που θ’ αναλάβει τις τύχες του ΟΠΑΠ. Και που υποτίθεται ότι θα είναι αντικειμενικος και οι κινήσεις του θα χαρακτηρίζονται από διαφάνεια...

YΓ: Από το ρεπορτάζ του Euro2day.gr προέκυψε αργά την Παρασκευή ένα νέο όνομα. Αυτό του καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Παύλου Σπυράκη. Ο οποίος όπως θα διαβάσετε στο σχετικό θέμα, έχει εξαιρετικά ενδιαφέρον βιογραφικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v