Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 17 2004

ΣΩΛΚ: Το τέλος της εποχής Μητρόπουλου

H αποχώρηση του κ. Αθανάσιου Κων. Μητρόπουλου από την - τυπική έστω - προεδρία της Σωληνουργείας Κορίνθου, ήλθε να σφραγίσει το τέλος της εποχής ”ισότιμων σχέσεων” ανάμεσα στην οικογένεια Στασινόπουλου και την οικογένεια Μητρόπουλου, όπως αυτή εκφραζόταν επί πολλά χρόνια από τις μετοχικές ισορροπίες στην εισηγμένη εταιρία.

Η ισορροπία αυτή άλλωστε ανατράπηκε καθ’ ολοκληρίαν μετά την πρόσφατη μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου- η οποία καλύφθηκε κατά ποσοστό 62,67%- αφού ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ κατέχει πλέον ποσοστό 65% και ο κ. Κωνσταντίνος Αθαν. Μητρόπουλος, το μόνο μέλος της οικογενείας που παραμένει τυπικά στη διοίκηση, κατέχει περίπου 14%.

Ο υιός Μητρόπουλος είναι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και σύμφωνα με τα όσα έχει γνωστοποιήσει η εταιρία ”διατελεί Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής, αρμόδιας για την εισήγηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο προτάσεων για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της εταιρείας”.

Το σοβαρό θέμα βέβαια για τους επενδυτές δεν είναι αυτό αλλά πότε θα επιστρέψει στα κέρδη η συγκεκριμένη εταιρία, η οποία προβλέπεται

(σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης) να είναι εντόνως ζημιογόνα, κατά 27 εκατ. ευρώ και το 2004, με οριακά θετικό ”λειτουργικό” αποτέλεσμα.

Το turn around ίσως αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου έδειξαν αύξηση των λειτουργικών ζημιών κατά 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v