Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2004

Plias: Η ”πονηρή” απαξίωση μιας μετοχής...

”Ανέκαμψε” χθες –κατά ένα ολόκληρο… ευρωλεπτό- η μετοχή της Plias, έχοντας προηγουμένως γράψει χαμηλό 52 εβδομάδων!



Η πτώση μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα τρίμηνο είναι της τάξεως του 37% (χθεσινό κλείσιμο 0,23 ευρώ), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 20/1/04 η τιμή της μετοχής είχε φτάσει τα 0,68 ευρώ, ήταν δηλαδή σχεδόν... τριπλάσια.

Βλέπετε, τότε δεν είχαν εισαχθεί ακόμη τα πολλά εκατομμύρια νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου!

Προφανώς στην τρέχουσα τιμή των 0,23 ευρώ ζημιώνονται ακόμη και οι κάτοχοι των νέων μετοχών από την αύξηση, η οποία θυμίζουμε, έγινε στη τιμή των 0,30 λεπτών.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης είναι 15,4 εκατ. ευρώ, είναι δηλαδή μικρότερη κι από αυτό το καθαρό ποσό της αύξησης, που ήταν 17,7 εκατ. ευρώ σε ΜΕΤΡΗΤΑ, ύστερα από την αφαίρεση όλων των εξόδων!

Το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνουν όσα συμβαίνουν.

Ιδίως όταν η εταιρία φρόντισε να λάβει απόφαση αγοράς ιδίων μετοχών έως και σε ποσοστό 10% των μετοχών της (παραγνωρίζοντας τότε το ήδη μικρό free float), με κατώτατη τιμή τα 0,3 ευρώ, δηλαδή μια τιμή πολύ υψηλότερη (κατά… 30%) από την τρέχουσα!

Γιατί λοιπόν δεν ενεργοποιήθηκε έγκαιρα η απόφαση αυτή;

Μήπως μεθοδεύεται πλέον η διενέργεια δημόσιας προσφοράς για την έξοδο της εταιρίας από το Χ.Α. σε… εξευτελιστική τιμή, όπως λένε κάποιες ”κακές γλώσσες”;



Θυμίζουμε σχετικά, ότι κατόπιν της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ο όμιλος Δαυίδ - Λεβέντη εμφανίζεται να κατέχει συντριπτική πλειοψηφία στην εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v