Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2002

Επαναγορά και... trading ιδίων μετοχών

Με μία αναντίρρητα θετική πρωτοβουλία, ο ΣΜΕΧΑ έχει προτείνει εδώ και τρεις μήνες διάφορες αλλαγές στον τρόπο επαναγοράς ιδίων μετοχών από τις εισηγμένες.

Κι αυτό γιατί οι ίδιοι οι χρηματιστές κατάλαβαν οτι στην πράξη η ”επαναγορά” σε πολλές περιπτώσεις γίνεται ...κοροϊδία, με τις εισηγμένες είτε να παίρνουν την απόφαση και να την βάζουν στο συρτάρι (περιμένοντας καλύτερες...μέρες) είτε να την χρησιμοποιούν για να γίνουν traders στη δική τους μετοχή!

Έως στιγμής βέβαια τίποτα δεν έχει γίνει, αφού οι ίδιοι οι εισηγμένοι πρόκειται να υποβάλλουν τις δικές τους αντιπροτάσεις,(στις 18 του τρέχοντος έληγε η προθεσμία ”υποβολής” που είχε ορίσει στα μέλη του ΣΕΙΣΕΤ ο γνωστός στους αναγνώστες της στήλης κ. Ιων Στεριώτης) ενώ η ίδια η διοίκηση του ΧΑΑ δεν φαίνεται να βιάζεται ιδιαίτερα.

Αν πάντως περάσουν οι προτάσεις του ΣΜΕΧΑ, έστω και με κάποιες αλλαγές, θα πάψουν ορισμένα τραγελαφικά φαινόμενα που καθιστούν τον ανυποψίαστο επενδυτή υποψήφιο ”θύμα” των κινήσεων που μπορούν να κάνουν οι εταιρικοί insiders καλυπτόμενοι με απόφαση της συνέλευσης!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v