Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2004

Ακτοπλοΐα: Οι λεπτομέρειες δείχνουν kolpo megalο

Τώρα που τελείωσαν δύο καυτές συνελεύσεις, αυτή της HFD και αυτή των Μινωικών, είναι ώρα, νομίζουμε, να ασχοληθούμε με κάποιες… ”λεπτομέρειες” που έχουν μεγάλη σημασία.

Οι πιστώτριες τράπεζες (που έχουν και μετοχές των εμπλεκόμενων εταιριών, μην το ξεχνάμε) έκαναν ρύθμιση δανείων στις Μινωικές 4 μέρες πριν γίνει η συνέλευση της εταιρίας.

Περίπου οι ίδιες τράπεζες (ο κ. Νιώτης από την πλευρά της Πειραιώς φέρεται να είναι ο ”συντονιστής” των εξελίξεων) λέγεται ότι υποστήριξαν με ζέση και την τοποθέτηση του κ. Στρίντζη στο ”τιμόνι” της HFD, η οποία έγινε την επομένη της ρύθμισης των δανείων της ”μαμάς” εταιρίας.

Οι ίδιες πάλι τράπεζες, ή τουλάχιστον η φερόμενη ως ”συντονίστρια δύναμη” σε αυτή τη φάση, δηλαδή η Πειραιώς, λέγεται ότι υπερψήφισε την υποψηφιότητα του κ. Μανιαδάκη, ο οποίος ως γνωστόν είναι στέλεχος του κ. Αρτιόλι και εξελέγη ”πανηγυρικά” μέλος του Δ.Σ. των Μινωικών.

Μία ακόμη –άκρως σημαντική – ”λεπτομέρεια”, είναι ότι ο νέος τιμονιέρης της HFD παραμένει προς το παρόν εξαιρετικά σημαντικός μέτοχος της Blue Star (με ποσοστό της τάξεως του 40%,σύμφωνα με ορισμένους και 23-24% σύμφωνα με άλλους) πράγμα που σημαίνει ότι καλείται τώρα να ηγηθεί μιας εταιρίας η οποία ανταγωνίζεται σκληρά την εταιρία στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος της… περιουσίας του!

Προφανώς αυτό δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά… προσωρινό και μάλλον υποκρύπτει σημαντικότατες εξελίξεις.

Εξελίξεις που δεν μπορεί παρά να είναι εκ των προτέρων γνωστές σε όλους εκείνους που στήριξαν την τοποθέτησή του στο Δ.Σ. της HFD. Η οποία εκτός του ότι είναι μια πολύ μεγάλη εταιρία, είναι και θυγατρική μιας άλλης μεγάλης και εισηγμένης εταιρίας…

Βάλτε τώρα στην εξίσωση τους βρετανούς της Sea Containers που σίγουρα δεν πάνε με την…κερένια μύτη να πάρουν το 50% της HFD, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι το 42% ελέγχεται από τις Μινωικές.

Βάλτε επίσης στο λογαριασμό και τις επισκέψεις ”αβροφροσύνης” που ανταλλάσσουν πλέον στελέχη της διοίκησης των Μινωικών και της ΑΝΕΚ στις γενικές τους συνελεύσεις.

Τέλος, προσθέστε τον κ. Π. Παναγόπουλο και τις ”φήμες” για… κρουαζιέρες.

Μήπως αλλάζει ριζικά ο χάρτης, βάσει οργανωμένων σχεδίων και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη… ”διακριτικότητα”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v