Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 18 2004

Μινωικές: Ετοιμασίες πριν τη μάχη της Κυριακής

Προετοιμασμένη, με δύο ισχυρά βέλη στη ”φαρέτρα” της, πηγαίνει την Κυριακή στη γενική συνέλευση των μετόχων η υφιστάμενη διοίκηση των Μινωικών.

Το πρώτο, είναι η ρύθμιση των δανείων της εταιρίας από τις τράπεζες, (με επικεφαλής τη Citibank), η οποία υπογράφτηκε μόλις... 4 μέρες πριν από τη συνέλευση και άρα -για να μην κοροϊδευόμαστε κιόλας-αποτελεί άμεση ένδειξη στήριξης προς τη διοίκηση.

To δεύτερο, είναι η χθεσινή εκλογή του γνωστού εφοπλιστή κ. Γεράσιμου Στρίντζη στο διοικητικό συμβούλιο της HFD και η τοποθέτησήη του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Και δεν είναι μόνον το πρόσωπο του κ. Στρίντζη, είναι και η βάσιμη πληροφορία ότι η εκλογή του είχε διασφαλιστεί πλήρως από πριν (εύλογο, διότι ένα πρόσωπο με την εμβέλεια και το κύρος του κ. Στρίντζη στο χώρο, δεν θα πήγαινε να ”δοκιμαστεί” διά… βοής) με τη συμφωνία μετόχων της HFD, που συνολικά κατείχαν πάνω από το 51%, όταν οι Μινωικές υπολογίζεται ότι ελέγχουν άμεσα και έμμεσα ποσοστό της τάξεως του 42% και μόνον.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η συνέλευση των Μινωικών θα μετατραπεί σε… περίπατο. Κάθε άλλο. Η συνέλευση αυτή ίσως αποδειχθεί η πλέον επεισοδιακή και κρίσιμη στην ιστορία της εταιρίας.

Η σύγκρουση με την πλευρά Αρτιόλι και τους υιούς του Π. Σφηνιά προβλέπεται σκληρή, καθώς υπεισέρχονται πολλοί εν δυνάμει αστάθμητοι παράγοντες, περιλαμβανομένων και κάποιων ”ισχυρών οικογενειών” του νησιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v