Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 19 2010

Το ΔΣ της ΕΠΕΙΑ και οι αποφάσεις για Commercial

Το ΔΣ της ΕΠΕΙΑ και οι αποφάσεις για Commercial
Χωρίς να λάβει αποφάσεις για την τύχη της Commercial Value συνεδρίασε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. αλλά απόφαση δεν ελήφθη καθώς τυπικά ο χρόνος της αύξησης της ασφαλιστικής ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.

Για τον λόγο αυτόν οι αποφάσεις για την Commercial μετατέθηκαν για τις επόμενες ημέρες.

Η αύξηση έληξε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς αποτέλεσμα. Και ο χρόνος πια τρέχει αντίστροφα.

Το πιθανότερο είναι οι αποφάσεις της ΕΠΕΙΑ να ληφθούν στην τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου. Εφόσον όμως χρειαστεί, μπορεί να συνεδριάσει το Δ.Σ και νωρίτερα.

Τυπικά χθες αποφασίστηκε να στείλει ο κ. Πέτσας, πρόεδρος της ΕΠΕΙΑ, επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών, απαριθμώντας τις εκκρεμότητες της Εποπτικής Αρχής καθώς βρίσκεται πλέον και σε μεταβατική περίοδο εν όψει της απορρόφησής της από την ΤτΕ.

Μαθαίνουμε, όμως, ότι παρά το γεγονός πως στις εκκρεμότητες θα περιλαμβάνεται και η Commercial, το πράσινο φως, από πλευράς κυβέρνησης, στην ΕΠΕΙΑ για να λάβει αποφάσεις έχει ανάψει.

Η αποσύνδεση της τύχης της Aspis Bank από την Commercial και η πρόσδεσή της στο άρμα του Τ.Τ. διευκολύνει την περίπτωση της ανάκλησης αδείας.

Όπως και η αποδοχή από την κυβέρνηση του πώς θα διευθετηθούν οι -οριστικές- ζημίες από μια ενδεχόμενη ανάκληση αδείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v