Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2010

Σφηνάκια για Commercial, Πειραιώς, Interamerican

Σφηνάκια για Commercial, Πειραιώς, Interamerican
COMMERCIAL VALUE: Γιατί παραιτήθηκε ο εκκαθαριστής που διόρισε στην Commercial Value η ΕΠΕΙΑ πριν καλά-καλά αναλάβει τα καθήκοντά του;

Διότι, απλώς, δεν μπορούσε να σφραγίσει τα γραφεία και να αναλάβει τον έλεγχο της εταιρίας μια και η Commercial συστεγάζεται με την Πρώτη Ασφαλιστική. Λογικά, όμως, διαθέτει αυτόνομο μηχανογραφικό σύστημα καθώς δεν έχει ούτε χρόνο από τότε που εξαγοράστηκε από την Advantage.

Για να αντιμετωπιστούν οι τεχνικές και νομικές λεπτομέρειες που έχουν ανακύψει και να σφραγιστούν τα γραφεία της Commercial, χωρίς να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία της Πρώτη Ασφαλιστική, διεξάγονται πυρετώδεις συσκέψεις με νομικούς και τεχνικούς υπό την ΕΠΕΙΑ.

Μάλλον θα επιστρατευτεί το ελληνικό δαιμόνιο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μόνο τα 20 εκατ. ευρώ από την εφάπαξ προμήθεια (up front fee) την οποία έλαβε από την ασφαλιστική εταιρία Victoria ενέγραψε στο δ΄ τρίμηνο του 2009 η Τράπεζα Πειραιώς. Τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία Bankassurance θα τα εγγράψει κατά τη φετινή χρήση.

Τα έσοδα από trading του δ΄ τριμήνου ανήλθαν στα 13 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ένα τρίτο μόλις από την πώληση της Proton Bank.


INTERAMERICAN: Στην πώληση τριών ιδιόκτητων ακινήτων της προχώρησε η Interamerican.

Η ασφαλιστική πούλησε σε εταιρίες συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου τα τρία ακίνητα που είχε στη Συγγρού. Ήτοι το κτίριο που στέγαζε τη διοίκηση, τον «πύργο» της Συγγρού καθώς και το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται η EFG Eurolife.

Η Interamerican νοίκιασε από τον κ. Μαρτίνο τον «πύργο» της Συγγρού καθώς και ένα όμορο κτίριο για να στεγαστεί, ώσπου να βρει ένα κτιριακό συγκρότημα περίπου 12 χιλ. τ.μ. για να μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες της.

Τα δε έσοδα από την πώληση των ακινήτων ανήχθησαν απευθείας στην καθαρή θέση ενισχύοντας τα αποθέματα της ασφαλιστικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v