Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 5 2004

Αλυσίδα - μια ιστορία για γέλια και για κλάματα

Η ετήσια γενική συνέλευση της Αλυσίδας, σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσιεύθηκε, αρχικά ήταν να γίνει την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Όμως, το ιδιωτικό γραφείο συμβούλων, στην Αθήνα, στο οποίο η εταιρία έχει αναθέσει ρόλο οικονομικού συμβούλου και τις δημοσιεύσεις της... ξέχασε (!) κατά δήλωση αρμοδίου στελέχους της Αλυσίδας να δημοσιεύσει την πρόσκληση και σε μια τοπική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, όπως επιβάλλεται από το νόμο, καθώς η έδρα της εταιρίας είναι στη Θεσσαλονίκη.

Η δημοσίευση έγινε μόνον σε εταιρία Αθήνας. Συνεπώς ακυρώθηκε η γενική συνέλευση της Τετάρτης και επειδή δεν προλάβαιναν πλέον τις ημερομηνίες ορίσθηκε για τις 7 Ιουλίου.

Όπως μας είπαν στη συνέχεια, ενημερώθηκε προφορικά το υπουργείο Ανάπτυξης και -επίσης προφορικά- πήραν το ΟΚ, αφού όπως ελέχθη ”το υπουργείο είπε ότι δεν χρειάζεται έγγραφη άδεια. Αρκεί η προφορική ενημέρωση”.

Ανάμεσα στα θέματα της γενικής συνέλευσης συμπεριλαμβάνεται και η διεύρυνση του σκοπού της εταιρίας. Ο λόγος που τίθεται το θέμα αυτό είναι γιατί πρέπει να καλυφθεί τυπικά η εκμετάλλευση ακινήτων, ήτοι των παλιών παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρίας στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, μέρος των οποίων νοικιάζονται στη Μασούτης ως αποθηκευτικός χώρος.

Ο τραγέλαφος στην ιστορία είναι ότι η ενοικίαση στη Μασούτης ισχύει εδώ και 3-4 χρόνια, ενώ μόλις τώρα ανακάλυψαν ότι πρέπει να είναι καλυμμένοι και από το καταστατικό της εταιρίας.

Πάντως, ηγετικό στέλεχος της εταιρίας, όταν ρωτήθηκε από συνεργάτη της στήλης αν σκέφτονται γενικώς να εκμεταλλευθούν τα ακίνητα της εταιρίας, είπε ότι ”υπάρχουν σκέψεις αλλά τίποτε συγκεκριμένο”.

Βέβαια, αν η Αλυσίδα έχει ένα ”φιλέτο” σήμερα, αυτό είναι τα ακίνητά της, οι παλιές εγκαταστάσεις στη Θέρμη που παραμένουν ”κουφάρια”, αφού δεν γίνεται πλέον καμιά παραγωγή.

Η Αλυσίδα σήμερα εισάγει κυρίως από χώρες της ΆΑπω Ανατολής παπούτσια τα οποία εμπορεύεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v