Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2010

Η μάχη τακτικής κερδοσκόπων και ΟΔΔΗΧ

Η μάχη τακτικής κερδοσκόπων και ΟΔΔΗΧ
Απρόθυμοι να πετάξουν, προς το παρόν, «πέτσετα» δείχνουν όσοι διατηρούν υψηλές short θέσεις επί των ελληνικών ομολόγων.

Παρά τη μικρή αποκλιμάκωση των spreads, κύμα short covering μέσω αγοράς δεν προκύπτει.

Σύμφωνα με στελέχη ξένων τραπεζών, οι κερδοσκόποι ποντάρουν στο ότι τα spreads θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα καθώς οι αγορές θα συνειδητοποιούν πως δεν υπάρχει στο τραπέζι ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, πέρα από ένα δίχτυ ασφαλείας για αποφυγή αδυναμίας δανεισμού της Ελλάδας.

Η στρατηγική του ΟΔΔΗΧ, όπως διαφάνηκε από την έκδοση των 10ετών, στοχεύει στη σταδιακή ενίσχυση της ζήτησης ελληνικών ομολόγων από τα long only χαρτοφυλάκια, ώστε να δημιουργηθεί πίεση από την αγορά για το κλείσιμο των short θέσεων.

Εξ ου και αποκλείστηκαν από την έκδοση τα hedge funds.

Ο ΟΔΔΗΧ θα αναγκαστεί, πιθανότατα, να κινηθεί με την ασφαλέστερη επιλογή των κοινοπρακτικών εκδόσεων για να καλύψει τουλάχιστον τις ανάγκες λήξεων του Απριλίου.

Τακτική που θα πρέπει να οδηγήσει σε σταδιακή αποκλιμάκωση των spreads ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να κλείσουν short θέσεις και να διενεργηθούν δημοπρασίες για να αντληθούν τα σημαντικά ποσά που απαιτούν οι λήξεις χρέους του Μαΐου.

Προβλέπεται παιχνίδι νεύρων με την ελληνική πλευρά να παραμένει «στη γωνία». Ακόμη…

Υ. Γ.: Προσφορά για την απόκτηση 10ετών ομολόγων αξίας 100 εκατ. ευρώ κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα hedge funds που διαχειρίζεται η Brevan Howard, η οποία δεν έγινε αποδεκτή καθώς υπήρχε η γνωστή γραμμή να μη δοθούν ομόλογα σε hedge funds.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v