Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2010

Σφηνάκια για S&B και Μπενρουμπή

Σφηνάκια για S&B και Μπενρουμπή
S&B: Μέρισμα αντίστοιχο αυτού που μοίρασε πέρυσι προτίθεται να προτείνει στους μετόχους της η διοίκηση της S&B. Η διοίκηση προτείνει τη διανομή 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Το προτεινόμενο μέρισμα διατηρεί ουσιαστικά την ανά μετοχή διανομή στα επίπεδα του 2008, αναπροσαρμοσμένα βάσει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του 2009, παρά τα μειωμένα περυσινά κέρδη λόγω καθίζησης της ζήτησης και της έκτακτης εισφοράς.

Η διοίκηση δήλωσε σχετικά ότι η πρόταση διανομής καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου στο επιχειρηματικό μοντέλο του ομίλου, τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του και την περαιτέρω ανάπτυξη.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εκτίμηση για αργή αλλά σταθερή αύξηση των πωλήσεων φέτος.

Με δεδομένο δε ότι η S&B περιμένει από φέτος ετήσιο όφελος 10 εκατ. ευρώ από τις περικοπές σε κόστη και λειτουργικές δαπάνες που ολοκλήρωσε ή δρομολόγησε πέρυσι και μείωσε σημαντικά τον καθαρό δανεισμό της, η παροχή γενναίου μερίσματος δεν εγείρει ερωτήματα.

Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι το ποσό που θα διανεμηθεί στους μετόχους αντιστοιχεί στο 12% των κεφαλαίων που άντλησε πριν από μερικούς μήνες, ενώ έτρεξε και πρόγραμμα stock options.

Προφανώς οι μέτοχοι θα ανταμειφθούν λαμβάνοντας πίσω ένα μικρό μέρος των χρημάτων που έβαλαν στην αύξηση.

Άλλωστε κάποιοι εξ αυτών πήραν και δάνεια για να συμμετάσχουν σε αυτήν.

S&B II: Η εισηγμένη προχώρησε κατά το δ΄ τρίμηνο του 2009 σε απομείωση επένδυσης που είχε διενεργηθεί στην Κίνα για εξόρυξη βολλαστονίτη.

Η διοίκηση έκρινε ότι η αξία της επένδυσης δεν αναμένεται να ανακτηθεί και έτσι αναγνωρίστηκε απομείωση αξίας των εν λόγω στοιχείων, της τάξεως των 3,2 εκατ. ευρώ, στα αποτελέσματα του 2009, ενώ αντίστοιχα η αξία της επένδυσης μηδενίστηκε.

ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ: Δάνειο από την Alpha Bank για τη χρηματοδότηση της δημόσιας προσφοράς έχει πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία ειδικού σκοπού Sandrina η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Μπενρουμπή.

Μέσω της Alpha Finance διενεργήθηκε και η μεταβίβαση του 46% από μέλη της οικογένειας Μπενρουμπή στη Sandrina.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v