Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2010

REDS: Μέχρι που βολεύει κιόλας...

REDS: Μέχρι που βολεύει κιόλας...
Ασφαλώς η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για αναστολή επί ένα έτος της έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος δεν άρεσε στην εταιρία Reds και στη μητρική Ελλάκτωρ, δεδομένου ότι ο κατασκευαστικός όμιλος διαθέτει εκεί έκταση που σχεδιάζει να αξιοποιήσει με την ανέγερση κτιρίου γραφείων 19.000 τ.μ.

Ωστόσο, εφόσον η εξέλιξη αυτή δεν προδικάζει την οριστική ματαίωση της επένδυσης και απλώς στην παρούσα χρονική στιγμή εμποδίζει την άμεση υλοποίηση του project, η απόφαση της κυρίας Μπιρμπίλη για αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών μάλλον φαίνεται να βολεύει την επιχείρηση.

Σήμερα η ζήτηση στην αγορά γραφείων είναι μικρή και τα ενοίκια αυτού του είδους των ακινήτων κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα μια τέτοια επένδυση δεν θα εξασφάλιζε υψηλές αποδόσεις. Επιπλέον, στις σημερινές συνθήκες είναι δύσκολη η εξασφάλιση χρηματοδότησης (στα 50 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το ύψος της συγκεκριμένης επένδυσης), από τη στιγμή μάλιστα που η Reds πραγματοποίησε μόλις πέρυσι αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Εξάλλου, η θυγατρική της Ελλάκτωρ επικεντρώνει αυτήν την περίοδο το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη του εμπορικού πάρκου στη Γυαλού Σπάτων, έργο 45 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από την περυσινή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και από τραπεζικό δανεισμό και θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2011.

Δηλαδή, όταν θα λήγει η αναστολή έκδοσης αδειών στην Ακαδημία Πλάτωνος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v