Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 8 2010

Yalco: Βάφτισε το «Βατερλό»… επιτυχία

Yalco: Βάφτισε το «Βατερλό»… επιτυχία
Θέλει να αγιάσει ο «Χ», μέρες που είναι, μα δεν τον αφήνουν…

Είχαμε γράψει προ καιρού ότι οι βασικοί μέτοχοι της Yalco θα έπρεπε να εξηγήσουν στο επενδυτικό κοινό γιατί πούλησαν το 5% των μετοχών της εταιρίας σε τόσο χαμηλά επίπεδα αποτιμήσεων (αποτίμηση μόλις γύρω στα 5 - 6 εκατ. ευρώ).

Κάποιες ημέρες αργότερα, ρωτήσαμε τη διοίκηση της Yalco γιατί έπειτα από ένα έντονα ζημιογόνο 2009 (και αναμένοντας ένα επίσης ζημιογόνο 2010, το τρίτο κατά σειρά έτος) αποφάσισε να υπερδιπλασιάσει το μέρισμα και αυτό σε μια περίοδο χρηματοπιστωτικής στενότητας για την αγορά.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η ανακοίνωση για την πώληση της θυγατρικής στην Ουγγαρία, όπου το πρόβλημα της ενημέρωσης των μετόχων μειοψηφίας «χοντραίνει» επικινδύνως!

Το όλο θέμα λοιπόν ξεκινά την 31η Μαρτίου, όταν η εισηγμένη ανακοινώνει την πώληση της συμμετοχής της στη Yalco Hungary KFT σε Ούγγρο επιχειρηματία.

Η ανακοίνωση μάλιστα της εταιρίας είχε και ελαφρώς πανηγυρικό ύφος: «Η κίνηση αυτή αναμένεται να βελτιώσει τη λειτουργική κερδοφορία του ομίλου σε σχέση με το 2009 κατά περίπου 500.000 ευρώ, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στη μητρική να αναδιανείμει τους πόρους της σε αποδοτικότερες δραστηριότητες».

Και ενώ λοιπόν για μία εβδομάδα περίπου οι μέτοχοι μειοψηφίας της Yalco πλέουν σε πελάγη ευτυχίας για την τόσο επιτυχημένη κίνηση της Ουγγαρίας, έρχεται η ανακοίνωση της 6ης Απριλίου, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, να τους προσγειώσει ανώμαλα…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η Yalco θα επιβαρύνει τη χρήση του 2010 με 2,31 εκατ. ευρώ λόγω διαγραφής απαιτήσεων στο πλαίσιο της πώλησης της συμμετοχής της στην Ουγγαρία! Γλουπ…

Συν άλλες 141 χιλ. ζημία, καθώς το τίμημα πώλησης ήταν χαμηλότερο από τη λογιστική της αξία!

Πόσα είναι τα 2,32 εκατ. ευρώ; Περίπου το 40% της συνολικής τρέχουσας κεφαλαιοποίησης της εταιρίας!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v