Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2010

Δεν... ακούμπησε η συνεργασία ΚΑΕ - Ρέστη

Δεν... ακούμπησε η συνεργασία ΚΑΕ - Ρέστη
Άπατο πήγε τελικά το «έξυπνο» πακέτο που λάνσαραν τα ΚΑΕ με την Express Holidays του εφοπλιστή Β. Ρέστη, το οποίο συνδύαζε ταξιδιωτικά πακέτα διακοπών με δωροεπιταγές για ισόποσες αγορές προϊόντων από τα καταστήματα που ελέγχει η εισηγμένη μέσα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Το πρόγραμμα έτρεξε από τον Οκτώβριο έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2009, αλλά δεν έπιασε ούτε κατ’ ελάχιστο τους στόχους των δύο συνεταίρων.

Η αρχική εκτίμηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, η οποία αποδείχτηκε υπερφιλόδοξη, έκανε λόγο για 10.000 πακέτα και έξτρα τζίρο για τα ΚΑΕ της τάξης των 5 - 6,5 εκατ. ευρώ (αφού τα πακέτα κόστιζαν από 500 έως 650 ευρώ έκαστο).

Φταίει η κρίση, λένε κάποιοι, που δεν προχώρησε η προσφορά και το πακέτο. Όμως, η συνολική επιβατική κίνηση στα σημεία που ελέγχουν τα ΚΑΕ για ολόκληρο το 2009 μειώθηκε μόνο κατά 0,7%, ενώ η μέση απόδειξή τους κατά 2,9% και η διείσδυση (δηλαδή το πόσοι από τους ταξιδιώτες ψωνίζουν από τα καταστήματα στο Ελ. Βενιζέλος) περιορίστηκε στο 25,51% από 26,82%.

Κάποιοι πιο ειλικρινείς αποδίδουν την αποτυχία στο ότι το concept δεν ήταν τελικώς και τόσο καλό, και επιπλέον πωλούνταν μέσα από το δίκτυο της Express Holidays, το οποίο στεγάζεται κυρίως μέσα σε super markets.

Πώς να πουλήσεις λοιπόν φρου-φρου, αρώματα και ταξίδια και να χωρέσουν στο καλάθι της νοικοκυράς;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v