Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2004

Χ.Α.: Μήπως (ξε)χάσανε τον… Πρόεδρο;

Όχι, ο τίτλος δεν αναφέρεται στον ”προσωρινό” πρόεδρο του Χ.Α., τον κ. Ιάκωβο Γεωργάνα, ο οποίος εξ όσων γνωρίζουμε ούτε… χαμένος ούτε ξεχασμένος είναι.

Αναφέρεται στις διαδικασίες εύρεσης του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Χ.Α., τις οποίες ως γνωστόν έχει αναλάβει η PriceWaterhouseCooper’s, με ημερομηνία λήξεως (της εκδήλωσης ενδιαφέροντος) τη 19 Ιουλίου.

Όλα ξεκίνησαν από τις πληροφορίες που έφτασαν στη στήλη ότι το επίπεδο εκείνων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση δεν ήταν αυτό που θα ονομάζαμε… ”αναμενόμενο”.

Στη συνέχεια, όμως, μάθαμε ότι το γεγονός δεν φάνηκε να δημιουργεί και μεγάλη… σκασίλα σε κύκλους που θα έπρεπε να ”καίγονται” για την ανεύρεση προέδρου με το απαιτούμενο κύρος κ.λπ. κ.λπ.



Τουναντίον, κάποιο… πουλάκι μας ψιθύρισε ότι τα σχέδια έχουν αλλάξει και ότι το νέο πρόσωπο δεν χρειάζεται πια να είναι και τόσο μεγάλης εμβέλειας, αφού απλώς θα κληθεί να κάνει τρόπον τινά τη… λάντζα.

Περίεργο, σκεφτήκαμε, κοτζάμ πρόεδρος και να κάνει τη λάντζα;

Κι έτσι ανατρέξαμε στην ”πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος”, όπως αυτή έχει αναρτηθεί στο site της PWC, οπότε και διαπιστώσαμε ότι η θέση την οποία καλούνται να διεκδικήσουν οι απανταχού ενδιαφερόμενοι έχει την εξής πολύπλοκη ονοματολογία: ”Επικεφαλής Εκτελεστικής Διοίκησης εταιριών Ομίλου Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε. Συμμετοχών”.

Πουθενά δεν γίνεται ρητή μνεία στην προεδρία του Χ.Α., ενώ και η περιγραφή των σχετικών καθηκόντων (αντίθετα με τα καθήκοντα που αφορούν στο σκέλος των διοικητικών αρμοδιοτήτων της ΕΧΑΕ) είναι από αρκούντως… ασαφής έως και ”θολή”.

Λέτε να πάμε τελικά σε κάποιο καθεστώς ”διαρχίας”, με έναν πρόεδρο του Χ.Α. και έναν διευθύνοντα σύμβουλο (της ΕΧΑΕ και του Χ.Α. - παρότι τέτοια θέση δεν υπάρχει ως τώρα), ώστε να καλυφθούν όλες οι… αγκυλώσεις;

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε, σε σχέση με τα περιγραφόμενα προσόντα, ότι ”φωτογραφίζουν” τραπεζικό στέλεχος (ή… υπάλληλο όπως θα σπεύσουν να τον χαρακτηρίσουν κάποιοι χρηματιστές!).

Διότι είναι κομμάτι δύσκολο να βρεθεί στέλεχος ιδιωτικής χρηματιστηριακής ”με εμπειρία 15-20 ετών, τα περισσότερα εκ των οποίων σε διευθυντική θέση χρηματιστηριακής εταιρίας”(για όσους δεν το γνωρίζουν, οι χρηματιστηριακές εταιρίες έχουν έχουν... 12-14 χρόνια ζωής στη χώρα μας), οπότε μάλλον πάμε στο ”ή τραπεζικού οργανισμού με συναφές αντικείμενο”!

Εκτός βέβαια αν μας προκύψει… ”Έλληνας του εξωτερικού”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v