Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2004

Η τελευταία παραίτηση... ”ξεχάστηκε”

”Βροχή” πέφτουν το τελευταίο διάστημα (μηνών) οι παραιτήσεις σε εισηγμένη εταιρία του τεχνολογικού χώρου.

Οπως μάλιστα μαθαίνουμε από τους έγκυρους πληροφοριοδότες της στήλης, η τελευταία χρονολογικά υποβλήθηκε και έγινε αποδεκτή μόλις προ ολίγων ημερών.

Πλην όμως, δεν φαίνεται να έχει γνωστοποιηθεί στις χρηματιστηριακές αρχές μέσω ανακοίνωσης, όπως επιβάλλεται στην περίπτωση στελεχών που καλύπτουν ευαίσθητες και υψηλές θέσεις.

Ίσως να έχει… ξεχαστεί λόγω των γενικότερων δυσκολιών.

Άλλωστε ο βασικός μέτοχος πάντα φημιζόταν για την ”αυτοκρατορική” αλαζονεία του.

Το πιθανότερο είναι ότι όταν ανακοινωθεί αυτή η παραίτηση (ελπίζουμε να μην αργήσει ένα... μήνα όπως έγινε με την προηγούμενη, οπότε και θα υποχρεωθούμε να τη δημοσιοποιήσουμε άμεσα εμείς), όπως και πολλές άλλες, θα αποδοθεί σε… ”προσωπικούς” λόγους.

Σημειώστε πάντως ότι τέτοιου είδους ανώδυνες και... χαριτωμένες δικαιολογίες, για παραιτήσεις που στην πραγματικότητα έχουν πολύ σοβαρότερα αίτια, έχουν πάψει να είναι της μόδας στις ανεπτυγμένες χώρες του εξωτερικού.

Διότι προσφάτως κρίθηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ ότι η ανακοίνωση μεγάλης εταιρίας για την παραίτηση του οικονομικού διευθυντή της, που είχε αποδοθεί σε προσωπικούς λόγους, συνιστούσε ”εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και των αρχών” με δεδομένο ότι πραγματική αιτία παραίτησης ήταν η εξαιρετικά δυσάρεστη εικόνα των οικονομικών της αποτελεσμάτων - η εταιρία άλλωστε… φαλίρισε!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v