Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2010

Πώς να βγείτε από το ΧΑ με τον… τσαμπουκά!

Πώς να βγείτε από το ΧΑ με τον… τσαμπουκά!
Η ιστορία έχει ειπωθεί και από την τηλεόραση. Γνωστός δημοσιογράφος πάρκαρε συχνά το αυτοκίνητό του πάνω στο πεζοδρόμιο και του έρχονταν τα πρόστιμα το ένα μετά το άλλο. Μέχρις ότου κυκλοφορούσε χωρίς πινακίδες και βρήκε την ησυχία του: κανείς δεν του έκοβε πρόστιμο!

Μια ανάλογη ιστορία συμβαίνει και με τις εισηγμένες εταιρίες που έχουν τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης. Κάθε τρίμηνο δέχονται ερωτήσεις από τις χρηματιστηριακές αρχές για το ποιες ενέργειες κάνουν και τέλος πάντων πώς το «παλεύουν» μήπως και επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης.

Αν όμως μια εισηγμένη εταιρία δεν εκδώσει καθόλου λογιστικές καταστάσεις, τότε δεν φαίνεται να τη ρωτά ποτέ και κανείς.

Η εταιρία Πραξιτέλειο, για παράδειγμα, δεν εξέδωσε λογιστικές καταστάσεις για το 2009 και έκτοτε (αρχές Απριλίου) τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης.

Παρά το γεγονός όμως ότι από τις αρχές Απριλίου κοντεύουν να περάσουν δύο ολόκληροι μήνες, ούτε μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί οι λογιστικές καταστάσεις του 2009…

Και ούτε φαίνεται να έχει τεθεί κάποιο ερώτημα από τις επίσημες χρηματιστηριακές αρχές: «Καλά, ρε παιδιά, τι κάνετε μ’ αυτές τις καταστάσεις; Γιατί καθυστερείτε; Λειτουργείτε ως εταιρία ή μήπως το κλείσατε το μαγαζί;». Και αυτά για να ενημερωθούν και οι μικρομέτοχοι!

Υ.Γ.: Ανάλογη δεν ήταν και η περίπτωση της -αλήστου μνήμης- Betanet; Δεν έβγαλε μία φορά αποτελέσματα και μετά… «μην τον είδατε τον Παναγή», που θα έλεγε και ο Θανάσης Βέγγος;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v