Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 18 2010

Τι ξέρει ο νέος μεγαλομέτοχος της Alsinco;

Τι ξέρει ο νέος μεγαλομέτοχος της Alsinco;
Στο 10% ανέρχεται πλέον το ποσοστό του κ. Γιώργου Μιχαηλίδη στην εισηγμένη Alsinco, ο οποίος αρχίζει πλέον να θεωρείται ένας εκ των βασικών μετόχων της. Η είσοδός του στη μετοχή χρονολογείται από το 2007 και το ποσοστό του τότε ανερχόταν σε 5% περίπου.

Δεν ξέρουμε τι παρακίνησε τον κ. Μιχαηλίδη να συνεχίσει να επενδύει στην εταιρία, η οποία τουλάχιστον τους πρώτους μήνες του 2010 παρουσιάζει τζίρο 5,6 εκατ. ευρώ, 80% μείωση καθαρών κερδών, απαιτήσεις από πελάτες 12 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της τάξης των 17 εκατ. ευρώ περίπου.

Ίσως βέβαια να σκέφτηκε ότι τα παπούτσια (που εμπορεύεται λιανικώς και χονδρικώς η Alsinco) κάνουν ωραίο «σετάκι» με τις τσάντες, οι οποίες αποτελούν το δικό του βασικό επιχειρηματικό αντικείμενο, καθώς είναι ιδιοκτήτης της φίρμας ΚΕΜ.

Θυμίζουμε πάντως ότι ο κ. Μιχαηλίδης είναι εκείνος ο «αγανακτισμένος» μέτοχος της Καλπίνης - Σίμος, ο οποίος είχε καταγγείλει τη διοίκησή της για ατασθαλίες, κρυφά τιμολόγια αγοράς μετάλλων και αγορές σκαφών με λεφτά του ταμείου της εισηγμένης. Όταν βγήκε από τη μετοχή πάντως δεν το έκανε με ζημία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v