Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2010

Δ. Έργα: Πού δόθηκαν, αν όντως δόθηκαν, τα λεφτά;

Δ. Έργα: Πού δόθηκαν, αν όντως δόθηκαν, τα λεφτά;
«Αν το Δημόσιο είχε καταβάλει 1,2 δισ. ευρώ στις τεχνικές εταιρίες από τις αρχές του έτους, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ρέππας, τότε θα κάναμε… κωλοτούμπες και δεν θα μετρούσαμε λουκέτα, όπως δυστυχώς κάνουμε αυτήν τη στιγμή».

Με την αφοπλιστική αυτή φράση, στέλεχος κατασκευαστικής εταιρίας αμφισβητεί ότι το υπουργείο Υποδομών διέθεσε ένα τόσο μεγάλο ποσό για την εξόφληση των χρεών του Δημοσίου για έργα που έχουν ολοκληρωθεί, άποψη με την οποία φαίνεται να συμφωνούν αρκετοί ακόμη συνάδελφοί του.

Και προφανώς έχουν κάθε λόγο να συμφωνούν, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εταιρίες τους -«εκτός από κάτι ψιλά», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι- δεν έχουν λάβει τα χρωστούμενα.

Βέβαια, εάν όντως είχε πέσει τόσο πολύ χρήμα στην κατασκευαστική πιάτσα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, λογικά η κατάσταση στον κλάδο θα είχε αλλάξει άρδην.

Αντίθετα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των τεχνικών εταιριών αυξάνονται, οι απώλειες θέσεων εργασίας μεγαλώνουν, οι αιτήσεις για ένταξη στο περίφημο άρθρο 99 πολλαπλασιάζονται.


Υ.Γ.: Μήπως θα πρέπει το υπουργείο Υποδομών, από τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι σχεδόν έχει εξοφλήσει τους κατασκευαστές, να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τις πληρωμές; Για να μάθουμε ποιοι και τι πήραν…

Διαφάνεια παντού δεν είναι το σύνθημα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v