Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 20 2010

Trastor:Παράπλευρα οφέλη από το deal της Πειραιώς

Trastor:Παράπλευρα οφέλη από το deal της Πειραιώς
Πολύ πιο υψηλούς στόχους απ’ ό,τι έχει σήμερα, εφόσον φυσικά καταλήξει θετικά η προσπάθεια εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς των ΑΤΕ και Τ.Τ., θα θέσει η εταιρία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Trastor.

Η ΑΕΕΑΠ που ίδρυσε η Τράπεζα Πειραιώς και πριν από περίπου δύο χρόνια περιήλθε ουσιαστικά στον έλεγχο της Pasal Development, μια και η εταιρία της οικογένειας Θεοδωρίδη ασκεί το management ως βασικός μέτοχός της, επιδιώκει να αποτελέσει το βασικό όχημα του νέου τραπεζικού σχήματος στον τομέα των επενδύσεων σε ακίνητα.

Η Trastor προσβλέπει στην ενίσχυσή της με αξιόλογα ακίνητα της ΑΤΕ αλλά και του Τ.Τ. (τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν εισφορά σε είδος στο πλαίσιο μιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου).

Μάλιστα, ο βασικός μέτοχος Pasal Development δεν θα είχε αντίρρηση να μειώσει το ποσοστό του στην Trastor -είτε μέσω μιας αύξησης κεφαλαίου, είτε παραχωρώντας ακόμη και δικές της μετοχές- προκειμένου να δει την ΑΕΕΑΠ να… μεγαλώνει!

Σημειώνεται ότι ο διοικητής της ΑΤΕ, κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, γνωρίζει πολύ καλά την Trastor ως παλαιός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τότε Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, ενώ ως επικεφαλής της ΑΤΕ έχει εκφράσει την επιθυμία να υπάρξει ουσιαστική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Αγροτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v